Un român a primit vreme de 17 ani pensie mai mare. Cum a reuşit să păcălească statul

Un român a primit vreme de 17 ani pensie mai mare. Cum a reuşit să păcălească statul

17 ani a încasat un român pensie mai mare decât ar fi avut dreptul în mod normal. El a reuşit să prejudicieze statul cu peste 240.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 61 ani, un bărbat din oraşul Ştei este în atenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, după ce a reuşit să se pensioneze mai devreme decât ar fi avut dreptul. Bărbatul a prezentat o adeverinţă falsă care atesta că a lucrat în condiţii periculoase.

Cazul a ieşit la iveală anul trecut, în timpul unor verificări făcute de inspectorii Casei de Pensii, unde bărbatul şi-a depus cererea de pensionare în 2000, împreună cu o adeverinţă care atesta că, în perioada 1981-1998, ar fi muncit într-un post care l-ar fi expus la radiaţii.

Documentul s-a dovedit a fi fals, iar paguba adusă bugetului asigurărilor sociale - reprezentând suma încasată în plus de bărbat vreme de 17 ani - este una consistentă, de 244.590 lei, motiv pentru care conducerea Casei a sesizat Poliţia.

Cercetările declanşate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost finalizate miercuri, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunerea de trimitere în judecată a bărbatului, pentru înşelăciune în formă continuată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările