Vasile Blaga: Stroe nu şi-a dat demisia de onoare, a primit un şut în fund de la Antonescu şi Ponta

Vasile Blaga: Stroe nu şi-a dat demisia de onoare, a primit un şut în fund de la Antonescu şi Ponta

Radu Stroe FOTO Mediafax

Liderul PDL a afirmat, joi seară, 23 ianuarie, la Iaşi, că demisia ministrului de interne Radu Stroe nu a fost una de onoare ci mai degrabă un “şut în fund dat de Antonescu şi de Ponta”. Blaga a cerut şi demisia ministrului transporturilor, Ramona Mănescu, precum şi pe cea a prim-ministrului Victor Ponta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Blaga a comentat în termeni duri intervenţia autorităţilor în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. În opinia sa, avem de a face cu “cel mai iresponsabil guvern de după 1989” iar tragedia aviatică a demonstrat “lipsă de respect faţă de cetăţeni” a guvernului.

De asemenea, Blaga vorbit şi despre demisia ministrului Radu Stroe. “Ceea ce a făcut astăzi nu a fost o demisie de onoare. A fost un picior în fund dat de Antonescu şi de Ponta. Ieri am văzut că premierul României, rupt complet de realitate, aşa cum este de obicei, încerca să sugereze necesitatea unor structuri ale statului care să intervină în situaţii de urgenţă uitând că astfel de structuri există încă de acum 10 ani de zile prin decizii ale unui guvern din care el a făcut parte, ca şef al corpului de control. Habar nu avea de existenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Habar nu avea că este în coordonarea lui. Habar nu avea că este condus de ministru de interne”, a spus liderul PDL.

Blaga a cerut public şi demisia ministrului transporturilor, Ramona Mănescu, precum şi pe cea a premierului Victor Ponta. “Evident că intervenţia trebuia acordată de ministerul de interne. Dar ministerul vinovat este cel al transporturilor. Deci se impune de urgenţă demisia doamnei ministru a Transporturilor. Eu nu am personal cu nimeni nimic, nu vorbesc de vinovăţie, asta stabilesc procurorii, eu vorbesc de responsabilităţi. Evident că tartorul, adică cel care îi coordonează pe toţi, adică Ponta, va trebui el să-şi dea demisia”, a încheiat Blaga.

Radu Stroe, ministru al internelor, şi-a prezentat astăzi demisia în urma scandalul mediatic izbucnit urmare a inerţiei autorităţilor în cazul tragediei aviatice din munţii Apuseni.

Citeşte şi:

 
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a demisonat, după ce doi oameni şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Apuseni. Vicepremierul Gabriel Oprea va prelua interimatul funcţiei, până când liberalii vor desemna un succesor. Cele mai mari şanse le au Cristian David, actualul ministru pentru românii din diaspora, şi George Scutaru, viceliderul de grup al PNL de la Camera Deputaţilor.
 
 
rim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Sibiu, că eventuala demisie a lui Radu Stroe, după tragedia aviatică din munţii Apuseni, este „eminamente o chestiune a Guvernului” şi nu una politică.
 
 
Domnule Radu Stroe, ştiu că nici prin cap nu vă trece să demisionaţi. Totuşi, poate că pentru o secundă, o să vă descoperiţi faţa umană, o să coborâţi printre muritori (aviatori, pădurari, medici etc) şi “o să luaţi în calcul”, cum vă place dumneavostră să spuneţi, să demisionaţi. Să nu fiţi slab! Să nu o faceţi! Ar fi incorect.
 
 
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că afirmaţiile ministrului Radu Stroe despre accidentul aviatic din urmă cu două zile a fost „un exemplu de comunicare”, specificând faptul că va propune conducerii „măsuri politice radicale”.
 
 
Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu", a spus ministrul. Surse din Guvern afirmă că se pregăteşte debarcarea lui Stroe, care, în acest moment este la Palatul Victoria alături de Crin Antonescu.
 
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta nu a pus problema demisiei ministrului de Interne, Radu Stroe, în urma accidentului aviatic de luni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.
 
 
Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: