Antonescu, întrebat de ce mai este în funcţie Radu Stroe (PNL): „Pentru că aşa a vrut premierul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta nu a pus problema demisiei ministrului de Interne, Radu Stroe, în urma accidentului aviatic de luni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

„Luăm în discuţie activitatea tuturor miniştrilor, în această evaluare nu e deloc exclus ca în unele cazuri să se procedeze şi la remanieri. Sunt nişte criterii aproape universale (de evaluare a miniştrilor, n.r.): modul în care au îndeplinit partea lor, ministerul pe care îl conduc, din programul de guvernare - în asta de fapt intră tot, intră decizii, intră management, intră bineînţeles comunicarea publică“, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat de ce mai este încă în funcţie ministrul Radu Stroe, după accidentul aviatic, Antonescu a răspuns: „Pentru că asta a fost decizia primului-ministru".

Preşedintele PNL a mai spus că decizia demiterii unui secretar de stat din MAI a fost luată de premier. „În niciun fel, domnul prim-ministru nu a sugerat, măcar, demisia ministrului de Interne şi eu m-am opus. Să fie foarte limpede că avem un Executiv, avem nişte proceduri, există o răspundere specifică a Executivului şi în sensul acesta este foarte important ce a propus premierul“.

Antonescu a dat de înţeles că nici PNL nu a dorit demisia lui Radu Stroe din Guvern. „În momentul în care PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba, adică va cere premierului revocarea. Aceasta a fost decizia primului-ministru, în baza raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a făcut şi am fost de accord cu ea“, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL nu a avut prea multe de spus nici despre declaraţiile ministrului de Interne, potrivit cărora îi pare rău că accidentul s-a petrecut în mandatul său. „Cred că în astfel de moment, de asta e greu să fii ministru, demnitar, pentru că trebuie să înţelegi că orice declaraţie, orice cuvânt, orice expresie a chipului în asemenea moment de mare emoţie publică sunt importante. Dar asta nu este prima noastră problemă, ci funcţionarea instituţiilor şi respectarea procedurilor“, a mai spus preşedintele PNL. Antonescu consideră că „demisia unui secretar de stat nu este puţin lucru“.

Antonescu a mai spus că situaţia lui Radu Stroe nu e comparabilă cu cea a fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, care şi-a dat demisia în urma unor declaraţii nepotrivite.

„Nu cred că sunt declaraţii comparabile. Eu regret faptul că din întâmplarea cu ministrul Barbu nu s-a reţinut ceea ce totuşi era semnificativ, că şi în România un ministru îşi poate da demisia pentru o declaraţie nefericită, că se procedează civiliat din punct de vedere politic“, a spus Antonescu.
 

Secretarul de stat din MAI Cătălin Chiper a fost demis iar şefului STS, Marcel Opriş, dar şi directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu sunt la un pas de a părăsi fotoliile pe care le ocupă. Aşa a anunţat premierul Victor Ponta care a prezentat concluzia raportului în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Prim-ministrul nu a spus însă nimic despre ministrul de Interne, Radu Stroe, cel care s-a întrecut într-o serie de gafe după prăbuşirea avionului.
 

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“ Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie.

EDITORIAL Să murim liniştiţi. Se va face anchetă! Statul român nu este altceva decât o sumă de instituţii sugrumate de incompetenţă şi de interese politice. Desigur, asta nu reprezintă vreun mare secret şi, tocmai pentru că o ştim cu toţii atât de bine, ne-am luat prostul obicei de a tolera senini această cruntă realitate.

ROMATSA, raport preliminar: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat Un raport preliminar al ROMATSA precizează faptul că au existat informaţii de la aparatele aflate in zbor că avionul prăbuşit avea funcţională staţia de transmitere a unui semnal in caz de urgenţă, însă semnalul trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece experţii nu au răspuns apelurilor telefonice şi mesajelor electronice ale părţii române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite