Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

Mai multe fructe şi legume au efect de afrodisiac

Fructe, legume, condimente şi mirodenii folosite frecvent în bucătărie au efect de afrodisiac, spun nutriţioniştii. Busuiocul, scorţişoara, avocado, ciocolata, usturoiul, dar şi multe altele au efecte benefice asupra apetitului sexual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă gustul bun pe care le au unele alimente, o altă proprietate a lor este că duc la creşterea apetitului sexual. O parte dintre afrodisiacele din bucătărie conţin substanţe care determină producţia de estrogen, altele au efect cu precădere asupra bărbaţilor.
 
Nutriţioniştii spun că lista afrodisiacelor din bucătărie este lungă, dar că pentru a avea vreun efect, ar trebui consumate în cantităţi extrem de mari. În capul listei se află ciocolata, urmată de brânză şi vin roşu
 
“Există anumite substanţe cu efect excitant asupra sistemului nervos, acestea făcând posibilă includerea unor alimente în categoria afrodisiacelor. De exemplu, ciocolata datorează proprietăţile sale afrodisiace unui compus chimic cu efect stimulator, feniletilamina. Pentru a obţine cantitatea suficientă de feniletilamină pentru un efect afrodiziac, ar trebui să consumăm cantităţi foarte mari de ciocolată care ar putea să ne pună în pericol greutatea corporală! Brânza conţine serotonină, dar şi feniletilamina, în cantităţi mai mari decât ciocolata, cam de zece ori mai multă feniletilamină decât ciocolata’’, spune Adina Rusu, nutriţionist.
 
Vinul roşu conţine alcool care are efect relaxant, dar şi resveratrol, un antioxidant care îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, iar studiile arată că are efect asupra circulaţiei de la nivelul aparatului reproducător dacă este consumat într-o cantitate extrem foarte mare. 
 
Busuiocul duce la creşterea ritmului cardiac şi a presiunii sângelui. Astfel, prin faptul că ajută inima să pompeze sângele duce şi la perceperea mai intensă a senzaţiilor erotice.
 
Usturoiul conţine alicină, selenium, săruri minerale  care favorizează oxigenarea şi fluidizarea sângelui, deci şi erecţia. 
 
Ţelina este cunoscută şi sub denumirea de Viagra săracului. Este o legumă bogată în vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, minerale precum potasiu, sodium, magneziu, iod. Este indicată ca stimulator sexual, dar este recomandată şi în cazul hipertensiunii arteriale şi reumatism.
 
Avocado este recunoscut pentru proprietăţile sale afrodisiace de pe vremea aztecilor, care îl denumeau copacul cu testicule. Conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali trupului uman, este sărac în colesterol şi sodiu. 
 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările