Tranzacţii ilegale cu lemne. Sute de metri cubi de molid şi fag vândute fără acte de provenienţă

Tranzacţii ilegale cu lemne. Sute de metri cubi de molid şi fag vândute fără acte de provenienţă

ARHIVĂ.

Tranzacţii ilegale cu lemne depistate în Valea Jiului. Sute de metri cubi de masă lemnoasă au fost expediate fără a exista acte de provenienţă pentru ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara au desins la sediul unei societăţi comerciale din Petrila, pentru a verifica modul de exploatare, gestionare, comercializarea şi transport al materialului lemnos de către diferite persoane fizice şi juridice.

„Poliţiştii au verificat o societate comercială cu privire la  care au stabilit că a expediat 322 metru cubi de lemn rotund (molid şi fag), fără documente de provenienţă legală (aşa stabilesc normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi a instalaţiilor de prelucrare a lemnului). Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 15.000 de lei şi măsura complementară de confiscare valorică a volumului total de 322 metri cubi material lemnos din speciile molid şi fag (în valoare totală de peste 60.500 de lei)”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Anchetatorii au mai stabilit faptul că operatorul economic nu a înregistrat procesările pentru luna februarie 2020 şi nu a îndeplinit obligaţia de a verifica veridicitatea datelor  pentru 6 avize de însoţire, aferente materialului lemnos intrat şi ieşit în şi din depozit. Prin urmare, în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Cele 7 minuni din Munţii Retezat. Poveştile lacurilor magice unde se scaldă legende cu prinţi şi uriaşi

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Lista pădurilor virgine şi cvasivirgine din judeţ: 600 de hectare de pădure vor fi protejate în faţa drujbelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: