Lucian Hoară, fostul „emo“ care i-a tăiat gâtul iubitei sale, o elevă de 15 ani: „M-am pus în pielea celor care au suferit”

Lucian Hoară, fostul „emo“ care i-a tăiat gâtul iubitei sale, o elevă de 15 ani: „M-am pus în pielea celor care au suferit”

Lucian Hoară, la momentul arestării, în 2008. FOTO: ADEVĂRUL.

Lucian Hoară (22 de ani), tânărul din Hunedoara care, în 2008, a omorât o elevă din Hunedoara, în vârstă de numai 15 ani, se află în libertate de un an, fiind eliberat după şase ani petrecuţi în închisoare. Fostul adolescent – emo spune că încearcă să ducă o viaţă normală, în timp ce tatăl său afirmă că şi-a căutat de lucru, însă, deocamdată, fără prea mult succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

La un an de la punerea sa în libertate, Lucian Hoară, autorul unei crime care a cutremurat comunitatea din Hunedoara, nu a reuşit să se integreze pe deplin în societatea de care a fost despărţit în cei şase ani petrecuţi în închisoare. Cel puţin acest lucru îl susţine tatăl său, Tudor Hoară.

„Fiul meu a urmat mai multe cursuri de reintegrare socială, pe care le-a finalizat, şi în prezent îşi caută de lucru. Avem speranţe că îşi va găsi un loc de muncă. Iniţial l-am luat lângă mine să mă ajute la prelucrarea marmurei, dar am constatat că nu este făcut pentru aşa ceva”, a declarat Tudor Hoară, tatăl tânărului, de meserie sculptor în marmură.

Lucian Hoară spune, însă, că are un loc de muncă şi că încearcă să ducă o viaţă normală.

„Eu m-am pus în pielea celor care au suferit de pe urma crimei pe care am comis-o în anul 2008. Am mărturisit crima, pe care o regret. Felul cum au fost prezentate lucrurile în presă a fost total împotriva mea, nimeni nu s-a interesat de ceea ce aş fi avut eu de spus”, a declarat Lucian Hoară, pentru adevarul.ro.

Tânărul a ispăşit mai puţin de şase ani de închisoare din pedeapsa de nouă ani de închisoare pe care a primit-o pentru omor.

În iulie 2008, Lucian Hoară, atunci în vârstă de 16 ani, i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, Oana, în vârstă de 15 ani.

A comis crima în apartamentul în care locuia, în Hunedoara. Orbit de furie, susţineau anchetatorii, i-a tăiat gâtul adolescentei cu care se certase. Apoi i-a acoperit faţa victimei cu o pernă. În apartament se mai afla un prieten al criminalului, poreclit "Fantomă", care a anunţat crima, în timp ce Hoară plecase să îi povestească bunicii sale ce a făcut. La scurt timp, dar după ce a aruncase arma crimei în râul Cerna, adolescentul a fost reţinut şi arestat preventiv.

Vecinii săi susţineau că Hoară era un adept al satanismului, iar porecla după care îl strigau apropiaţii şi cea folosită de el pe Internet era Mammon, numele unui demon. În faţa anchetatorilor şi apoi a magistraţilor tânărul a recunoscut fapta.


Vă recomandăm şi:

Mărturia monstrului care a ucis o elevă şi i-a tranşat cadavrul: Aurel Enea s-a lepădat de Dumnezeu în puşcărie şi a scris o carte despre evoluţia omului

Aurel Enea, unul dintre cei mai sadici criminali ai Hunedoarei, a scris o carte în puşcărie, în speranţa că va fi pus în libertate mai devreme. Volumul se numeşte „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie” şi cuprinde o serie de observaţii pe care condamnatul le face asupra lumii, unele cu totul şocante.

Copilul abuzat sexual cu un ardei iute, de "mama criminală", va fi despăgubit. Alina Ardeleanu a fost condamnată

Judecătoria Petroşani a condamnat-o pe Alina Ardeleanu, pentru maltratarea unui copil de şapte ani, pe care l-ar fi abuzat sexual, chinuindu-l cu ardei iuţi. Femeia este cercetată şi pentru omor calificat, fiind acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi. Tot ea a fost cercetată pentru uciderea altor doi copii.

Râmaru de Hunedoara: condamnat după cinci crime, Beniamin Laichici a cerut eliberarea pentru bună purtare

Cel mai "prolific" criminal hunedorean din ultimele două decenii, Beniamin (Jian) Laichici, a depus la Judecătoria Timişoara o nouă cerere de eliberare condiţionată. Condamnatul pe viaţă, pentru cinci crime comise într-o singură zi, s-a resemnat apoi, cu situaţia sa.

Cei mai odioşi criminali: Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările