Cei mai odioşi criminali: Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Enea. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Aurel Enea. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.

Aurel Enea ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru uciderea şi măcelărirea unei adolescente din Petroşani. Bărbatul nu şi-a recunoscut niciodată fapta, însă anchetatorii au avut probe solide împotriva lui. Au descoperit inclusiv planul după care a acţionat ucigaşul. Cadavrul adolescentei de 17 ani, ucisă de cel supranumit şi „măcelarul din Hunedoara”, a fost descoperit în decembrie 2007, în apropiere de Alba Iulia, pe malul râului Mureş, de un pescar. Un sac de plastic negru, adus la mal de apele tulburi ale Mureşului, conţinea partea inferioară a piciorului stâng al victimei. În interiorul ambalajului, pescarul a mai găsit capul acesteia, un cercel şi un lănţişor cu medalion.

Câteva zile mai târziu, în aceeaşi zonă, poliţiştii au descoperit şi alte părţi din cadavru: membrele superioare şi femurul drept. Victima a fost identificată drept Alexandra David, o elevă de liceu, a cărei dispariţie fusese anunţată de familie cu două săptămâni în urmă.

La scurt timp, principalul suspect al crimei a fost şi el identificat. Se numea Aurel Enea, avea 38 de ani, locuia în Petroşani şi avea dublă cetăţenie, română şi americană. Se cunoştea cu adolescenta.

Aurel Enea a fost reţinut în decembrie 2007, în urma unei percheziţii efectuate de anchetatori în apartamentul lui, situat în cartierul Aeroport din Petroşani. Timp de mai bine de 12 ore, anchetatorii au scotocit apartamentul bărbatului, de unde au prelevat probe. Suspectul a fost audiat, după care a fost lăsat liber. Câteva zile mai târziu, au sosit rezultatele probelor şi analizelor prelevate din apartament. Cu aceste dovezi, procurorii au obţinut din partea judecatorului un mandat de arestare.

Monstrul din Petroşani
L-au găsit pe Enea în gara din Deva, pregătindu-se să plece spre Lugoj. La primul contact cu poliţiştii li s-a prezentat sub o identitate falsă. A fost arestat, însă, şi pus sub învinuire pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Ulterior, probele strânse în cursul anchetei au fost suficiente pentru a-l trimite în judecată. Între ele, un plan al unei aşa-zise crime perfecte, descoperit în calculatorul personal al lui Enea, ascuns sub un fişier denumit “petroplan.txt”: despre cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să scapi de el, aşa încât toate urmele să fie şterse.

aurel enea

În timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara, martorii audiaţi au dezvăluit alte amănunte şocante despre Aurel Enea, cel supranumit “măcelarul”. Bărbatul obişnuia să invite adolescente în apartamentul său din Petroşani, împreună cu care se uita la filme pornografice de un sadism înfiorător. Îşi schimba temperamentul pe neaşteptate, transformându-şi invitatele în prizoniere, care o dată scăpate din locuinţa unde erau sechestrate şi agresate fără motiv, se temeau să îl reclame la Poliţie. Aurel Enea nu a negat înclinaţiile pentru sadism. Nu a negat, dar nici nu a recunoscut crima, pentru care a primit 20 de ani de închisoare.


Vă recomandăm şi:

Crimă înfiorătoare în Hunedoara: bărbat ucis după ce a fost confundat cu Diavolul

Un bărbat de 54 de ani a fost ucis de prietenul său, după ce a fost confundat cu Diavolul. Victima a fost strangulată de criminal, în urma unui conflict izbucnit pe fondul consumului de alcool. „Am ucis diavolul”, s-a confesat autorul crimei unui apropiat.

Dramele celor două victime ale ucigaşului din Vulcan: Robert Otescu şi Claudiu Blaj    

Cosmin Bărbuţi a fost arestat preventiv pentru uciderea a doi tineri din Vulcan, Robert Otescu şi Claudiu Blaj. Înainte de a-şi pierde viaţa, cele două victime ale criminalului au trecut prin momente teribile, în urma unor drame în familie.

Tribunalul decide soarta criminalului din Vulcan. Cosmin Bărbuţi, agresorul din barul de manele, e internat sub pază            

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus reţinerea lui Cosmin Bărbuţi, acuzat de uciderea unui tânăr bodyguard al unui bar din localitate şi de tentativă de omor asupra altui hunedorean, patron al localului.

Manelele le-au adus moartea: tânărul ucis în Vulcan este a doua victimă a scandalurilor din localurile cu lăutari        

Claudiu Blaj (26 de ani) şi-a pierdut viaţa în urma unei altercaţii petrecute, duminică dimineaţă, într-un bar pentru amatorii de manele din municipiul Vulcan. În decembrie 2013, Mădălin Vizitiu, un alt tânăr hunedorean, a fost înjunghiat mortal, în urma unui scandal similar, izbucnit într-un bar de muzică lăutărească şi manele din Ostrov (Haţeg).

Crimă într-un bar din Vulcan: un tânăr angajat ca bodyguard a fost ucis    

Un tânăr de 26 de ani, din Vulcan, a fost ucis în această dimineaţă, într-un bar din municipiul Vulcan (Valea Jiului). Bărbatul lucra ca bodyguard şi a fost implicat într-o altercaţie cu un client.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite