Cele şase proiecte pentru modernizarea Devei vor fi depuse la ADR Vest

Cele şase proiecte pentru modernizarea Devei vor fi depuse la ADR Vest

Primăria Deva speră să obţină finanţare pentru şase proiecte mai mici, de modernizare a oraşului.

Consilierii locali din Deva au aprobat astăzi ultimele modificări la proiectele pe care administraţia locală le va propune Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, pentru a primi finanţări europene prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea celor şase investiţii este estimată la şapte milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia locală din Deva se pregăteşte să depună şase proiecte pentru care solicită finanţare de la Uniunea Europeană, prin programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Cele şase investiţii vor avea o valoare totală de circa şapte milioane de euro, atât cât ar fi însemnat investiţia în modernizarea zonei „Opera” din Deva, care prevedea construirea unui pasaj subteran de 270 de metri pe Bulevardul Decebal.

Astăzi, Consiliul Local Deva a aprobat ultimele modificări la proiectele propuse pentru finanţare, înainte ca acestea să fie trimise la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.
 

Proiecte depuse la ADR Vest
Proietele care îl vor înlocui pe cel de modernizare a zonei Opera (I.C. Brătianu) sunt: reamanajarea Pieţei Arras, construirea unei piste de biciclişti pe Calea Zarandului, amenajarea parcului din zona autogării Devei, reabilitarea Bulevardului Decebal pe tronsonul dintre străzile Avram Iancu şi Ion Creangă şi reabilitarea Bulevardului Iuliu Maniu.

„Din motive financiare şi tehnice, am renunţat la proiectul de construire a acelui pasaj subteran din Piaţa I.C. Brătianu (zona Opera). Am decis să îl refacem pe acesta pentru a primi finanţare în sesiunea 2014 - 2020 şi, în locul lui, cu fondurile care urmau să îi fie alocate, să integrăm şase proiecte mai mici, pentru care nu mai trebuie să vină primăria cu alţi bani. Miercuri, vom merge la ADR Vest, pentru verificarea proiectelor, apoi le vom ele vor ajunge la Ministerul Dezvoltării Regionale. La sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor vor începe lucrările, ca până la sfârşitul anului 2015 să putem finaliza aceste proiecte”, a declarat astăzi Petru Mărginean, primarul Devei.


Vă recomandăm şi:

Piaţa Arras din Deva va fi reamenajată cu fonduri de la UE. Proiectul va avea o valoare de peste un milion de euro

Piaţa Arras din Deva îşi va schimba înfăţişarea, printr-un proiect estimat la aproape 1,4 milioane de euro, finanţat de Uniunea Europeană. Consilierii din Deva sunt invitaţi să adopte miercuri, documentaţia de avizare a lucrărilor de reamenajare a pieţei, pentru ca proiectul să poată fi depus.

FOTO „Noua cetate a Devei“: cum şi-a schimbat înfăţişarea fortăreaţa în care sunt investiţi 40 de milioane de lei

Proiectul de reabilitare a Cetăţii Devei a ajuns în ultima sa parte, dar întârzierile cu care s-a derulat vor prelungi termenul de finalizare cu cel puţin şase luni. Treptat, schelele care înconjurau zidurile cetăţii au fost îndepărtate, astfel încât monumentul devine din ce în ce mai atrăgător pentru vizitatori.

FOTO Ştrand nou în Hunedoara până în vara anului viitor. Cum arată şantierul la o lună de la începerea lucrărilor

Aproape două milioane de euro vor fi investiţi în construirea ştrandului din Hunedoara, cea mai mare parte a fondurilor urmând să fie achitată de la bugetul local, dacă în viitorul apropiat administraţia locală nu găseşte alte mijloace de finanţare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările