Asistente şi infirmiere din Spitalul Deva diagnosticate cu Covid 19. Conducerea militară îndeamnă „la luptă”

Asistente şi infirmiere din Spitalul Deva diagnosticate cu Covid 19. Conducerea militară îndeamnă „la luptă”

ARHIVĂ.

Cel puţin cinci asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, dar şi două infirmiere au fost diagnosticate cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte asistente şi infirmiere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au fost diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus. Unele angajate testate pozitiv sunt de la Secţia Oncologie.

Conducerea unităţii medicale nu a putut fi contactată pentru a oferi informaţii suplimentare despre noile cazuri, dar potrivit unor informaţii de la autorităţi, sunt pozitive cel puţin cinci asistente medicale care au primit rezultatele joi seara.

Prefectura judeţului Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care a informat că echipa de medici militari condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase a început activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Noua conducere a spitalului îndeamnă „la luptă”

„Potrivit coordonatorului echipei, în prima fază, pentru eficientizarea actului medical şi pentru protecţia personalului medico-sanitar, se reconfigurează circuitele şi are loc relocarea pacienţilor. În paralel se efectuează dezinfecţia de tip înalt a spaţiilor eliberate, în vederea pregătirii acestora pentru a putea asigura un număr suplimentar de locuri pentru viitorii pacienţi. De asemenea, s-a făcut o evaluare şi s-au luat unele măsuri în ceea ce priveşte stocurile existente de medicamente, materiale de protecţie şi aparatura medicală pentru situaţiile de urgenţă”, a informat Prefectura Hunedoara.

În următoarele 48 de ore, pe lângă tratarea pacienţilor internaţi în spital, cea mai importantă acţiune va fi legată de schimbarea personalului aflat acum în spital, cu cei care vor intra în activitate începând de luni 13 aprilie 2020.

„Lupta trebuie dusă mai departe şi trebuie să aibă ca principale caracteristici rigurozitatea şi seriozitatea specifice militarilor. Spitalul din Deva nu este transformat într-o cazarmă, insă această lupta trebuie dusă în echipă. Impreună cu colegii mei ne punem la dispoziţie toată experienţa noastră, medicală şi militară”, a declarat medicul militar Constantin Vlase, potrivit comunicatului transmis de Prefectura Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Revoltă în Vulcan: zeci de oameni în stradă. Două persoane au ameninţat că se sinucid dacă nu primesc ajutoare

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: