Accident grav pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: un muncitor a ajuns în spital

Accident grav pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: un muncitor a ajuns în spital

Şantierul autostrăzii. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Un bărbat de 40 de ani a fost rănit grav, pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Incidentul s-a petrecut luni dimineaţa, în timp ce muncitorii descărcau de pe un trailer un motocompresor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un muncitor necalificat, care îşi desfăşura activitatea pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident petrecut la locul de muncă, pe raza satului Ulieş. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, angajat de circa şase luni, a fost accidentat în timp ce echipa de lucru se ocupa de descărcarea unui motocompresor de pe un trailer. Utilajul s-a prăbuşit peste bărbat şi i-a fracturat piciorul. Firma angajatoare a informat ITM Hunedoara, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Recent, un alt accident petrecut pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, în apropiere de Ilia, a dus la moartea unui muncitor. Bărbatul a fost lovit de fulger, înainte de a apuca să se adăpostească în timpul unei furtuni care a surprins echipa de muncitori pe şantier.

Trei dintre cele patru loturi ale vitoarei autostrăzi Lugoj – Deva se află în şantier. Potrivit contractului dintre CNADNR şi constructori autostrada Deva – Lugoj, loturile II (judeţul Timiş), III şi IV (judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş) au ca termen de finalizare luna mai a anului 2016. Primul tronson al autostrăzii în lungime totală de 100 de kilometri, în judeţul Timiş, a fost dat în folosinţă parţial în decembrie 2013. Licitaţia de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului IV al autostrăzii, de 22,1 kilometri, a fost câştigată de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. De asemenea, contractul de proiectare şi de execuţie al tronsonului III al viitoarei autostrăzi, în lungime de 21,2 kilometri, a fost atribuitasocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva: se lucrează din nou pe loturile trei şi patru. Cum a avansat proiectul în ultimele luni

Autostrada Lugoj – Deva se află în şantier pe tronsoanele trei şi patru din primăvara anului trecut. Lucrările au fost oprite în luna decembrie, pe durata sărbătorilor şi în zilele în care vremea nu a permis continuarea proiectului, însă în prezent constructorii au revenit pe şantier, pe ambele tronsoane care tranzitează judeţul Hunedoara.

Podul de la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu a intrat în reparaţii de urgenţă

Podul peste Mureş care face legătura dintre autostrada Deva – Sibiu şi Drumul Naţional 7 a intrat în reparaţii de urgenţă. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au constatat că se impune ca starea şoselei să fie remediată, astfel încât şoferii să poată circula în condiţii bune pe podul de peste 500 de metri.

VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului român

Vasile Muntean (70 de ani) a aflat că trebuie să primească suma de un leu pentru o parcelă de un metru pătrat pe care a cedat-o constructorilor Autostrăzii Deva – Lugoj. Bătrânul din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos aşteaptă de aproape doi ani banii şi se simte uitat de statul român.

Previziuni optimiste: un tronson de 22 de kilometri al autostrăzii Deva – Lugoj va fi inaugurat cu şase luni mai devreme

Tronsonul de autostradă Şoimuş – Ilia, întins pe 22 de kilometri, are ca termen de finalizare luna noiembrie a anului viitor, însă potrivit ministrului Transporturilor, Dan Şova, constructorii au promis urgentarea lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate cu o jumătate de an mai devreme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările