Impact violent pe DN 66 între o betonieră şi o camionetă. Autotrenul a fost scăpat de sub control FOTO 0

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineaţă, pe Drumul Naţional 66,în zona localităţii Crivadia, între o betonieră şi o camionetă.

Impact violent pe DN 66 între o betonieră şi o camionetă. Autotrenul a fost scăpat de sub control FOTO Vezi comentarii 0

Să fii absolventă de Limbi Străine la Universitatea din Bucureşti, şi la absolvire să vorbeşti doar engleza, mie, ca recrutor, îmi aprinde vreo trei leduri. Iar după 25 de ani de job de Executive assistant prin multinaţionale globale să vorbeşti tot doar engleza, îmi confirmă că s-au aprins chiar cele care trebuiau să se aprindă.

acum 2 zile · comentarii (22)

A părut cel puţin disproporţionată reacţia Franţei de a-şi rechema pentru consultări ambasadorii din Australia şi Statele Unite (nu şi din Marea Britanie!) după încheierea pactului AUKUS, acord strategic între SUA, Marea Britanie şi Australia prin care Australiei i se transferă din partea SUA tehnologia propulsiei nucleare pentru submarine, un salt tehnologic major.

acum 2 zile · comentarii (98)

Cum-necum, prin cei 157 de parlamentari, PSD controlează votul din parlament. Nu poate trece nicio moţiune de cenzură fără votul lor, şi nici aprobarea noilor miniştri care i-ar înlocui pe cei de la USR PLUS. Cu argumentul că „nu ne amestecăm în lupta internă din actuala coaliţie de guvernare”. PSD e avantajat electoral de neputinţa funcţionării normale a actualei coaliţii, şi o va ţine tot aşa.

acum 2 zile · comentarii (32)

Îngenuncherea şi umilirea Occidentului: exact despre asta e vorba şi trebuie să acceptăm, oricât ar fi de dureros, că asta este lecţia dată de talibanii care, acum, deasupra intrării în fostul Minister pentru problemele femeilor, au instalat  însemnul care spune că aici se află foarte nou reînfiinţatul Minister pentru promovarea virtuţii şi pedepsirea viciului, instanţa guvernamentală însărcinată cu aplicarea Şaria, neîndurătoarea lege islamică.

acum 3 zile · comentarii (34)

Conceptul de soft power a fost creat în anii 90 de către Joseph Nye, acesta vorbeşte despre abilitate pe care o are un stat de a obţine ceea ce îşi doreşte fără a folosi forţa armată sau economică. Practic, soft power-ul arată abilitatea unui stat de a modela, într-o anumită măsură, preferinţele unui grup mai mare sau mai mic de cetăţeni din alte state prin promovarea unor valori, pentru a genera favorabilitate.

acum 2 zile · comentarii (1)

Despre retragerea Statelor Unite ale Americii din Afganistan se va mai vorbi mult timp de acum încolo. În funcţie de tabăra din care fac parte, politicienii vor căuta fie alibiuri, fie ţapi ispăşitori pentru operaţiunea păstorită de administraţia Biden.

acum 2 zile · comentarii (17)

Vineri seară, Franţa şi-a rechemat „pentru consultări“ ambasadorii din SUA şi Australia, Philippe Etienne şi, respectiv, Jean-Pierre Thibault. Demers extrem de grav care demonstrează cât de serioasă este criza profundă declanşată de ceea ce Parisul acuză drept „comportament inacceptabil“ între parteneri şi aliaţi.

acum 4 zile · comentarii (122)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 3 ani · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 5 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 6 ani · comentarii (2)
Postari Recente
Modifică Setările