Zarda, mănăstirea înghiţită de un colos siderurgic. Cum arată locul istoric după demolarea combinatului 0

Zarda, o mănăstire a călugărilor franciscani, veche din epoca medievală, se numără printre bisericile dispărute ale Hunedoarei. Locul ei a rămas împânzit de ruinele combinatului.

Zarda, mănăstirea înghiţită de un colos siderurgic. Cum arată locul istoric după demolarea combinatului Vezi comentarii 0

Dosarul „Tezaur dacic” - Un german acuzat că a traficat mii de artefacte furate de la Sarmizegetusa, condamnat definitiv cu suspendare

Dosarul „Tezaur dacic” - Un german acuzat că a traficat mii de artefacte furate de la Sarmizegetusa, condamnat definitiv cu suspendare

Cetăţeanul german Pop Zeno, acuzat că a deţinut şi vândut piese de tezaur furate din situl arheologic din Munţii Orăştiei - Sarmizegetusa Regia, printre care o brăţară de aur de aproape un kilogram, podoabe dacice, monede geto-dacice, monede romane şi artefacte din ceramică şi piatră, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani închisoare cu suspendare.

Am convingerea că onoarea de militar şi convingerile politice profunde de liberal îl vor face pe primul nostru ministru, deopotrivă general şi doctor în ştiinţe, să declare susţinerea sa totală pentru partenerul strategic polonez cu care România s-a angajat, de la înălţimea mesajului prezidenţial, să clădească Parteneriatul din Proiectul Celor Trei Mări.

acum 6 zile · comentarii (56)

Revin la acest subiect pentru că reprezintă un interes major pentru economia României. Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT) intervine în discuţia privind proiectele legilor Educaţiei, cerând o întâlnire cu autorii proiectelor pentru a găsi soluţiile cele mai bune în susţinerea elevilor care doresc o carieră în inginerie, economie sau în specializări postliceale tehnice.

acum 6 zile · comentarii (26)

Fiţi liniştiţi, e o întrebare strict teoretică. De ce? Pentru că se ştie bine că la noi se tace adânc, foarte adânc şi cu un aer de tâmpenie înaltă, solemnă şi misterioasă atunci când, din întâmplare, vine vorba despre temele mari care agită realmente violent politica europeană şi pregătesc marile schimbări inevitabile, de paradigmă, înscrise la baza noului proiect european.

acum 7 zile · comentarii (31)

Este doar unul din cazurile care ilustrează incompetenţa celor care au scris România Educată şi proiectele de legi ale Educaţiei. Un exemplu elocvent, având în vedere istoricul şi performanţele acestui liceu Economic. Conform proiectului Legii Învăţământului Preuniversitar, toate liceele economice vor deveni Licee Profesionale, urmaşele Şcolilor Profesionale.

acum 5 zile · comentarii (10)

Turbulenţele se accentuează la Marea Neagră fără ca statele NATO de pe litoralul pontic să aibă o strategie comună. România e singura stabilă şi aliniată obiectivelor militare împotriva Rusiei, în vreme ce Bulgaria se află în derivă, iar Turcia îşi negociază poziţia cu Rusia dincolo de medierea transportului de cereale din Ucraina.

acum 7 zile · comentarii (9)

Ieşirea la rampă a „Demolatorului” Nicuşor Dan, care a anunţat că îşi doreşte un nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei, deşi realizările pe care le-a bifat până în acest moment sunt cu mult sub aşteptările pe care le-a proiectat bucureştenilor în campania electorală din toamna anului 2020, a generat un adevărat iureş pe scena politică.

acum 7 zile · comentarii (20)

Site-ul edupedu.ro  dă pe surse ca fiind posibilă remanierea ministrului Sorin Cîmpeanu. Se aşteaptă decizia de la Cotroceni, pentru că preşedintele Iohannis decide tot ce se întâmplă în politica românească. Ştirea este verosimilă, având în vedere că ministrul Cîmpeanu a făcut praf, prin legile propuse, proiectul de „suflet” al preşedintelui, România Educată.

acum 7 zile · comentarii (9)

Uimitoare a a fost prestaţia lui Donald Trump la Conservative Political Action Conference din Texas, doritor să demonstreze că poate şi are cu ce argumente să revină în prim planul politicii americane şi, ca atare, să fie desemnat drept candidatul republicanilor în 2024 pe care, de altfel, este absolut convins că le va câştiga.

acum 8 zile · comentarii (22)

Sâmbătă seara, Pomohaci a intrat spectaculos pe scena din Sibiu, cu mâinile larg deschise ca un profet zâmbind. Cum e posibil ca TVR să gireze, să promoveze un infractor judecat pentru fapte de o gravitate extremă precum act sexual cu minori şi corupere de minori? Cum e posibil ca instituţiile publice locale să promoveze şi să plătească infractori? Şi cum e posibil ca sute de mii de români să aprecieze, să aplaude infractorul sexual?

acum 8 zile · comentarii (48)

Cu siguranţă, toată lumea astăzi a auzit deja de faimoasele drone Bayraktar care şi-au făcut deja un renume în Siria, Nagorno-Karabach şi, mai ales, Ucraina. Dar ceea ce poate că a observat mai puţină lume este că respectivele drone fac parte dintr-un proiect mult mai larg, dintr-un întreg proces aflat în desfăşurare la Ankara şi dintr-o întreagă doctrină.

acum 8 zile · comentarii (4)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 4 ani · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 6 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 7 ani · comentarii (2)
Modifică Setările