Mihail Boldea, despre condamnare: „Cunosc foarte bine toate probele din dosar şi aş putea spune mai multe lucruri, dar prefer să mă abţin“

Mihail Boldea, despre condamnare: „Cunosc foarte
bine toate probele din dosar şi aş putea spune mai multe lucruri, dar prefer să
mă abţin“

Fostul deputat de Galaţi preferă, deocamdată, să îşi exprime nemulţumirea faţă de sentinţa de condamnare la şase ani de închisoare în faţa completului de trei magistraţi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alte patru persoane au fost condamnate alături de Boldea la pedepse cuprinse între trei ani şi şapte ani de închisoare, iar unul dintre inculpaţi a fost achitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihail Boldea nu a dorit momentan să se pronunţe asupra deciziei prin care Curtea de Apel Braşov l-a trimis după gratii. ”Este decizia unui judecător. Nu comentez, dar am făcut deja apel . Cunosc foarte bine toate probele din dosar şi aş putea spune mai multe lucruri, dar prefer să mă abţin. Vorbim după ce hotărârea va rămâne definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, ne-a declarat fostul parlamentar.

Alături de fostul deputat au fost condamnate alte patru persoane. Este vorba de Valentina Cojocaru şi Matei Oprea,  achitaţi pentru asociere în vederea săvărşirii de infracţiuni de corupţie, dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar găsiţi vinovaţi pentru spălare de bani şi condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere şi prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul activităţilor organizate de către Primăria Municipiului Galaţi, pe o perioadă de 60 de zile .

A scăpat de acuzaţii

Şi Mircea Marosy, un alt inculpat din dosar, a fost achitat pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni de corupţie şi dare de mită, dar a fost condamnat pentru şantaj la 14 pedepse de câte 7 ani fiecare. Marosy a primit şi 6 ani de închisoare pentru spălare de bani,, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare.

Singurul care a scăpat basma curată este Ionel Mihăilă, achitat pentru asociere în vederea săvărşirii de infracţiuni de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanţa i-a obligat în solidar pe Mihail Boldea, Cojocaru Valentina, Oprea Matei, Marosy Mircea la plata a  8.614.800 de euro , reprezentând prejudiciul cauzat prin vânzarea frauduloasă a unui teren.

Sechestru pe casele şi terenurile fostului deputat

Judecătorii au menţinut măsurile asiguratorii pe bunurile mobile şi imobile ale fostului parlamentar. Este vorba de două clădiri din Galaţi, o casă de locuit situată în comuna Pechea din judeţul Galaţi, un teren arabil de 500 de metri pătraţi în intravilanul comunei Şendreni, sat Movileni, judeţul Galaţi, şi un teren arabil intravilan situat în localitatea gălăţeană Tuluceşti, cu o suprafaţă de 673 mp, la care se adaugă şi o altă parcelă de 575 metri pătraţi în aceeaşi zonă.

Instanţa a respins o cerere a procurorilor, care viza confiscarea extinsă a bunurilor şi sumelor de bani până la concurenţa de 84.000 euro şi 494.074 lei, reprezentând diferenţele dintre veniturile şi valoarea bunurilor dobândite de către Mihail Boldea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările