Alimentele esenţiale în meniul zilnic, necesare în lupta cu COVID-19. Murăturile, efect miraculos

Alimentele esenţiale în meniul zilnic, necesare în lupta cu COVID-19. Murăturile, efect miraculos

Murăturile au efect benefic asupra florei intestinale, sursa: Arhivă

Medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Judeţean Galaţi, susţine că alimentaţia în lupta COVID-19 este esenţială şi ne ajută să facem faţă virusului. Acesta a întocmit o listă cu alimentele pe care trebuie să le includem în meniul zilnic pentru a face faţă cu brio valului patru al pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Meniul unui om sănătos pentru a menţine un status imunitar adecvat trebuie să includă surse de proteine, precum carne, peşte, ouă şi brânzeturi. Este nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu. De asemenea, legumele şi fructele au un rol important, susţine dr. Nechifor.

„Este extrem de important să nu neglijăm nicio grupă de alimente. Ouă pentru că sunt o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate, de vitamine antioxidante şi minerale. Carnea, în general roşie, si peştele, reprezintă o sursă bogată de proteine şi minerale de care sistemul imunitar are nevoie pentru a funcţiona eficient. 

Usturoiul şi ceapa conţin compuşi sulfuraţi puternici care stimulează activitatea limfocitelor şi cresc rezistenţa la îmbolnăvire. Seminţele de floarea-soarelui conţin vitamina E, acizi graşi esenţiali Omega-6, şi proteine care ajută sistemul imunitar. Fructe şi legume de sezon, precum mere, pere, gutui, morcov, ţelină, varză, consumate pe cât posibil nepreparate termic pentru a păstra cât mai mult din vitamine şi minerale”, este lista cu alimente întocmită de dr. Alexandru Nechifor.

Medicul Alexandr Nechifor, sursa: Arhivă Adevărul

Murăturile, efecte benefice pentru imunitate

 De asemenea, consumul de murături are efect extrem de benefic asupra florei intestinale şi a imunităţii. „O ultimă recomandare, poate puţin mai ciudată, dar tradiţional la noi în ţară se consumă murături, cu efect extrem de benefic asupra florei intestinale conţinând probiotice, dacă starea de sănătate ne permite, pot contribui mult la sănătatea intestinală şi la imunitate”, afirmă medicul Alexandru Nechifor.

Medicul mai spune că hidratarea este esenţială şi că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus ar trebui să bea, în medie, câte 2-3 litri de lichide pe zi şi să evite prăjelile şi dulciurile în exces.

„Putem consuma în general apă, ceai, sau produse care să nu conţină prea mult zahăr. Nu trebuie să neglijăm mişcarea, studiile au demonstrat clar că 30 de minute de exerciţii moderate pe zi reduc la jumătate riscul de răceli şi, în timp, cresc imunitatea. Sper să nu mai existe măsuri extraordinare că cea a izolării în masă pentru că reprezintă un dezastru pentru imunitate când se face pe termen mai lung.”, afirmă Alexandru Nechifor.

Vă recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările