Pompierii vrânceni, instrucţie cu preoţii pentru cea mai „înflăcărată” noapte din an

Pompierii vrânceni, instrucţie cu preoţii pentru cea mai „înflăcărată” noapte din an

Inspectorii ISU au mers în biserici să verifice măsurile antiincendiu

În Săptămâna Mare, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  Vrancea desfăşoară activităţi de verificare şi îndrumare la  lăcaşurile de cult din judeţ, precum şi la cele destinate cazării persoanelor din incinta ansamblurilor mănăstireşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apropierea Sfintelor Sărbători Pascale aduce un număr ridicat de credincioşi către slujbele organizate în lăcaşurile de cult, această aglomerare de persoane putând contribui la creşterea pericolului de incendii.

„Pericolul de incendiu creste, de cele mai multe ori, din neglijenta sau necunoaşterea regulilor specifice de apărare împotriva incendiilor. Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Vrancea verifică dotarea cu mijloace de primă intervenţie, existenţa şi modul de exploatare a mijloacelor de încălzire şi a surselor de alimentare cu energie electrică, precum şi locurile de depozitare a lumânărilor aprinse. Totodată, personalul clerical este instruit cu privire la regulile specifice de prevenire a situaţiilor de urgenţă”, a precizat cpt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

Astfel, preoţii au fost sfătuiţi să permită accesul în incinta lăcaşului de cult în limita capacităţii bisericii, iar uşile de acces/evacuare se vor menţine în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros iar în condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

„Trebuie asigurată dotarea lăcaşurilor de cult cu mijloace de intervenţie în caz de incendiu (stingătoare) iar instalaţiile electrice şi sistemele de preparat şi încălzit hrană trebuie întreţinute şi exploatate în bune condiţii, fără improvizaţii ori defecţiuni”, mai precizează pompierii
 
Reprezentanţii ISU Vrancea asigură că inspectorii de prevenire sunt prezenţi la slujbele organizate atât în Săptămâna Patimilor, cât şi în Noaptea de Înviere, la diferite lăcaşuri de cult pentru acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Totodată, echipajele de pompieri din cadrul subunităţilor de intervenţie sunt pregătite să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările