Sfaturi de la pompieri, pentru turiştii care vor aprinde grătare în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gratar mici

Vremea se anunţă frumoasă de Paşte, aşa că este de aşteptat ca foarte mulţi români să petreacă sărbătorile pascale în aer liber, la grătare. În acest context, pompierii le recomandă petrecăreţilor să fie atenţi atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii.

„Focul poate fi aprins doar în locurile special amenajate şi trebuie supravegheat în permanenţă.  Acesta nu trebuie făcut la distanţă mai mică de 100 de metri de pădure. De asemenea, trebuie respectat orarul de desfăşurare a activităţii de picnic al zonei respective. Locul în care a avut loc picnicul trebuie lăsat curat”, a precizat George Creţu, purtător de cuvânt al ISU Buzău. 

De asemenea, pentru că în alţi ani s-au întâmplat numeroase incidente în noaptea de Înviere provocate de lumânările nesupravegheate, reprezentanţii ISU Buzău le recomandă buzoienilor care merg la biserică în zilele de Paşte să fie precauţi. 

„Pentru evitarea supraaglomerării bisericilor, se recomandă ca manifestările religioase să se organizeze în exterior, iar atunci când ele se desfăşoară în interior, se va evita permiterea unui număr de credincioşi peste capacitatea maximă a construcţiei şi se vor menţine obligatoriu, pe toată durata slujbei, uşile de acces şi evacuare în poziţie deschisă”, a declarat George Creţu, purtător de cuvânt al ISU Buzău. 

Totodată, în perioada sărbătorilor pascale, inspectorii Gărzii de Mediu au anunţat controale ample în locurile unde se obişnuieşte să se instaleze grupurile de petrecăreţi, la grătare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite