Sărăcia goleşte scena Galelor Teatrale

Sărăcia goleşte scena Galelor Teatrale

Cea de-a XVI-a ediţie a festivalului focşănean se desfăşoară în lipsa marilor teatre din ţară. Doar două trupe de teatru din ţară, Teatrul Naţional "V. Alecsandri" din Iaşi şi Teatrul "George Ciprian" din Buzău, vor urca săptămâna viitoare pe scena festivalului.

“Hoţii ne-au ciuruit două săptămâni”

“Hoţii ne-au ciuruit două săptămâni”

De la începutul anului, au fost jefuite peste 100 de apartamente din Focşani. Spre disperarea păgubiţilor, spărgătorii sunt încă liberi. Numai în ultima săptămână, în cartierul ANL Sud hoţii au dat nu mai puţin de 20 spargeri la apartamente, furând bunuri în valoare de cel puţin 5.000 de euro.

Patronii Clubului „Aristocrat” reţinuţi pentru că au exploatat sexual mai multe minore / (UPDATE) Patroana clubului a fost eliberată

Patronii Clubului „Aristocrat” reţinuţi pentru că au exploatat sexual mai multe minore / (UPDATE) Patroana clubului a fost eliberată

Printre clienţii cu care erau obligate tinerele să întreţină relaţii sexuale s-au numărat mai mulţi şefi de instituţii publice dar şi poliţişti, judecători şi procurori din Vrancea. Stelian şi Marina Mirabela Mocanu au fost ridicaţi de procurorii DIICOT Neamţ ieri din Focşani, după ce fetele, majoritatea din judeţul Neamţ, au reuşit să fugă din apartamentul în care cei doi le ţineau şi au povestit totul la poliţie.

Senatorul Voicu susţine că a intervenit pentru dosarul lui Oprişan, arată stenogramele DNA

Senatorul Voicu susţine că a intervenit pentru dosarul lui Oprişan, arată stenogramele DNA

Numele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea a fost pomenit într-o discuţie dintre senatorul Cătălin Voicu şi fratele primarului Constanţei, Alexandru Mazăre. Potrivit convorbirii interceptate, Voicu susţine că a intervenit pentru a influenţa instanţa în dosarul de corupţie în care DNA îl acuză pe Marian Oprişan de un prejudiciu de două milioane de euro adus statului.

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 4 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 5 zile · comentarii (0)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 6 zile · comentarii (21)

O parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ambasadorul României în Italia, Excelenţa Sa George Gabriel Bologan, a participat alături de enoriaşii români din diaspora italiană la ceremoniile religioase catolice şi greco-catolice. Duminica trecută, credincioşii de rit catolic au sărbătorit Paştele iar cei de rit ortodox şi greco-catolic, Floriile. La slujba de Florii, de la biserica SS. Salvatore Alle Coppella, din Roma, ambasadorul a adresat un mesaj tuturor românilor din Italia.

acum 3 luni · comentarii (2)

Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo  260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic, Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.

acum 4 luni · comentarii (4)

Organizatorii, respectiv Asociaţia Personalului Didactic „Simion Mehedinţi“, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” şi Ateneul ,,Gheorghe Pastia” Focşani, au prezentat trei ,,feţe” ale marelui clasic.

acum 5 luni · comentarii (8)

Acest lucru s-a petrecut spre sfârşitul anului 2017 (mai exact pe 24 noiembrie), când am făcut o deplasare la Piteşti pentru a participa, în calitate de realizator al Ziarului Agro Propact, la o dezbatere despre viitorul satului românesc organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia componentă Agro Propact.

acum 5 luni · comentarii (11)
Postari Recente