Cauza morții preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma: „E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită a unei afecţiuni respiratorii“

0
Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că decesul preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, a survenit ca urmare a evoluției unei afecţiuni respiratorii cu complicaţii cardio-vasculare.

Oamenii au aprins lumânări în memoria lui Cătălin Dumitru Toma FOTO CJ Vrancea
Oamenii au aprins lumânări în memoria lui Cătălin Dumitru Toma FOTO CJ Vrancea

Ministrul Sănătăţii a venit cu lămuriri privind decesul lui Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, care a murit la vârsta de 47 de ani: „E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare”, a comentat Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila a mai afirmat că aceste infecţii virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicaţii chiar şi la persoane cu stare de sănătate aparentă bună şi pot să ducă l astfel de consecinţe. „Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment şi să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecţiuni”, a mai spus ministrul pentru News.ro.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit sâmbătă dimineața, la vârsta de 47 de ani. El se afla internat la Institutul Matei Balș din București.

Înmormântarea fostului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, va avea loc joi, 22 februarie, la ora 11.00, la Jariștea.

Trupul neînsuflețit va fi depus luni, 19 februarie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, parohia Jariștea I, Centru.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite