O fetiță de doi ani a trecut prin clipe de groază, după ce a fost răpită de tată. Individul a amenințat că o omoară

0
Publicat:

Un incident grav a avut loc în Vrancea, unde un bărbat beat s-a certat cu concubina lui și a plecat cu un copil de doi ani.

Caz șocant în Vrancea FOTO: IPJ Vrancea
Caz șocant în Vrancea FOTO: IPJ Vrancea

Un bărbat din Vrancea s-a ales doar cu dosar penal pentru amenințare, după ce sâmbătă a făcut un scandal monstru. El a venit acasă beat și și-a amenințat concubina cu bătaia. Femeia a fugit cu trei din cei patru copii ai ei și s-a adăpostit la locuința unor vecini. De acolo a reușit să sune la 112 și să-i alerteze pe polițiști.

”Aceasta le-a povestit că fiica sa, în vârstă de aproape 2 ani, a fost luată de concubin, care a plecat cu un atelaj hipo (căruță cu cal, n.r.), necunoscând direcția de deplasare a acestuia. În timp ce colega noastră Daniela încerca să liniștească femeia, Ionuț l-a contact telefonic pe bărbat și, preț de mai bine de 1 oră, a încercat să stabilească unde se află. Sub presiunea faptului că bărbatul amenința că se va sinucide, iar fetița «nu va mai fi găsită» dacă vor interveni, în timpul apelului Ionuț a «extras» un detaliu extrem de important care i-a condus spre locul unde se aflau cei doi: într-un cătun, la circa 4 km de domiciliu, într-o zonă cu teren accidentat, la un adăpost abandonat. L-au observat de la distanță având o secure în mână și au cerut imediat sprijinul unui alt echipaj de poliție”, potrivit IPJ Vrancea. 

La vederea autospecialelor, bărbatul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic, amenințând atât cu acte ce i-ar fi pus în pericol viața fetiței, cât și cu suicidul.

Polițiștii, cu mult tact, au reușit să se apropie, l-au imobilizat și încătușat și în câteva secunde era deja în autospeciala de poliție.

Polițista Daniela a a fugit către adăpostul de animale, unde a găsit-o teafără pe micuță.

Polițista Daniela  și copilul traumatizat FOTO: IPJ Vrancea
Polițista Daniela și copilul traumatizat FOTO: IPJ Vrancea

La fața locului a fost solicitat un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și transportat la o unitate medicală de specialitate.

”Fetița nu a fost victima vreunei infracțiuni, iar până la reîntâlnirea cu mama sa, a adormit liniștită în brațele colegei noastre Daniela, care, deși și-a început  activitatea din decembrie 2023, are cu siguranță atributele unui bun polițist: empatia și dragostea pentru semeni. Colegii noștri au informat DGASPC Vrancea pentru luarea măsurilor necesare de protecție socială a minorilor, potrivit legii”, a mai precizat IPJ Vrancea.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, însă femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție.

Polițiștii care au rezolvat cazul FOTO: IPJ vrancea
Polițiștii care au rezolvat cazul FOTO: IPJ vrancea
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite