Vrâncean amendat cu 12.000 de lei după ce a abandonat trei căţei pe un câmp

0
Publicat:

Un bărbat din comuna Pufeşti, judeţul Vrancea a fost amendat cu 12.000 de lei după ce a abandonat trei căţei pe un teren viran din apropierea municipiului Adjud.

Unul dintre câinii abandobați FOTO: IPJ Vrancea
Unul dintre câinii abandobați FOTO: IPJ Vrancea

Un vrâncean a fost amendat cu 12.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Vrancea, după ce a abandonat trei câini pe un teren viran din zona municipiului Adjud.

Polițiștii  s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Adjud,  s-a stabilit că persoana în cauză este un bărbat din comuna Pufești, care s-a deplasat cu autoturismul în apropierea unui teren viran, unde a abandonat cele exemplare canine.

”Au fost solicitați reprezentanții Primăriei Adjud, precum și medicul veterinar din municipiu, aceștia preluând unul dintre pui, ceilalți doi fugind pe terenul viran din proximitate. Astăzi, 24 aprilie a fost găsit unul dintre pui iar căutările vor fi continuate pentru găsirea celui de-al treilea. Astfel, s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului pentru fapta de abandon, cu amendă în cuantum de 12.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 R, privind protecţia animalelor și ale art. 132 din OUG 155/2001”, potrivit IPJ Vrancea.

Tot în cursul lunii aprilie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au depistat o altă persoană ce a abandonat două exemplare canine de rasă comună în extravilanul municipiului Focșani. Aceasta a fost amendată cu 3.000 de lei.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite