Marinarul român răpit în Nigeria a fost eliberat. Cum au atacat piraţii nava

Marinarul român răpit în Nigeria a fost eliberat. Cum au atacat piraţii nava

FOTO SLN

Toţi marinarii de pe nava Glarus, luaţi ostatici în luna septembrie, au fost eliberaţi. Anunţul a fost făcut de societatea Massoel Shipping.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) „salută eliberarea tuturor celor 12 navigatori capturati de piraţii nigerieni pe data de 22 septembrie 2018. Navigatorii sunt investigaţi medical şi vor fi repatriaţi”, se arată într-un comunicat al SLN.

Nava Glarus – pavilion Elveţia – a fost atacată sâmbătă, 22 septembrie, de piraţi în apele teritoriale nigeriene, la 45 mile SE de insula Bonny. Aceştia au pătruns pe navă cu ajutorul unor scări lungi şi au tăiat sârmele ghimpate de pe balustarzi pentru a avea acces pe nava. Aceştia au distrus apoi echipamentele de comunicaţii ale navei înainte de a părăsi nava cu 12 din cei 19 membri ai echipajului. Cei 12 navigatori răpiţi erau 7 din Filipine şi câte unul din Ukraina, Bosnia, România (şeful mecanic Ionel H.), Slovenia şi Croaţia.

Compania Massoel Shipping a transmis că le va acorda tot suportul necesar în perioada următoare pentru ca marinarii răpiţi să poată trece peste traumele psihice suferite în timpul cât au fost reţinuţi.

„Reamintim că în zona golfului Guineea, în acest an, au crescut în intensitate atacurile unor grupări anti guvernamentale nigeriene împotriva navelor comerciale care tranzitează zona. Luptele din zona Deltei Nigerului pentru acapararea resurselor petroliere şi a puterii politice sunt din ce în ce mai intense, iar navigatorii şi lucrătorii din zonă sunt deseori victime ale acestor lupte.  SLN se alatură tuturor sindicatelor la nivel global care  fac apel către comunitatea internaţională să fie mai activă în aceste zone pentru a apăra liniile comerciale şi navele de transport şi a acorda o protecţie necesară echipajelor care deservesc aceste nave”, mai spun reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Pe aceeaşi temă:

Marinar român răpit în Nigeria. Cum a fost atacată de piraţi nava „Glarus”Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările