FOTO Imagini spectaculoase surprinse în Vama Veche şi Mangalia în timpul Codului portocaliu de joi

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în Vama Veche şi Mangalia în timpul Codului portocaliu de joi

Vama Veche                                                                                       FOTO Fb Nopţi de Vamă

Timp de 45 de minute, mai multe zone ale judeţului Constanţa au fost sub avertizare Cod portocaliu de vijelii. Turiştii aflaţi pe litoral au avut parte de un adevărat spectacol al norilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au fost joi, 2 mai, sub avertizare de Cod portocaliu.

În intervalul orar 17.00-17.45, s-au semnalat descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care au luat aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie care au cumulat peste 35 litri pe metrul pătrat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a atenţionat locuitorii că, pentru a evita inundaţiile, trebuie să asigure scurgerea apelor pluviale prin curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, iar înainte de orice deplasare să se intereseze asupra stării vremii şi a drumurilor.

„Pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice este indicat să se evite sau să se limiteze activităţile în aer liber. În cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure”, au transmis cei de la ISU.

Turiştii rămaşi în continuare pe litoral au avut parte de un adevărat spectacol al culorilor şi al norilor.

În Vama Veche, oamenii au ieşit pe plajă pentru a prinde cele mai bune fotografii cu marea şi cerul.

Şi locuitorii oraşului Mangalia au avut parte de acelaşi spectacol al naturii. Deasupra blocurilor, cerul a oferit pasionaţilor de fotografie un adevărat tablou.

                        Furtună în Mangalia FOTO: Facebook/Ghita Pascalau

Conform celor de la ISU Dobrogea, pe perioada codului portocaliu nu s-au înregistrat probleme deosebite. Pe A2, porţiunea cuprinsă între Ovidiu şi Constanţa s-a depus un strat de gheaţă, traficul fiind îngreunat.

                                  Furtună în Mangalia FOTO: Facebook/Ghita Pascalau

Pe aceeaşi temă:

Fenomenul meteo uimitor surprins într-o fotografie virală: „Este numai începutul vremurilor apocaliptice!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: