Companiile private vin în sprijinul Primăriei Constanţa. Vor împodobi anumite zone din oraş cu lumini

Companiile private vin în sprijinul Primăriei Constanţa. Vor împodobi anumite zone din oraş cu lumini

Municipiul Constanţa de Sărbători - foto: arhivă

Primăria municipiului Constanţa a anunţat că va nu investi anul acesta în iluminatul festiv de Sărbători. Cu toate acestea, mai multe companii vor împodobi cu lumini zone din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vergil Chiţac, primarul oraşului Constanţa a anunţat miercuri, 2 decembrie, că primăria nu va investi în iluminatul festiv.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că priorităţile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminiţele de sărbători.
 
Spitalul de Boli Infecţioase, şcolile şi liceele, terenurile de sport şi parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituţii ar fi avut alte priorităţi! Este un an în care decesele umbresc viaţa cotidiană şi ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măşti si mănuşi suficiente, ne lipseşte personalul medical, aşadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decoraţiunile de sărbători”, spune Chiţac.
 
Totodată edilul a făcut apel la agenţii economici care au afaceri în oraş pentru a se implica ei în amenajarea unor zone.

Astfel, Primăria Constanţa a transmis lista companiilor care se vor implica în instalarea de beculeţe şi zonele unde acestea vor putea fi văzute:

  • SOLID HOUSE va împodobi o zonă din parcul din Tomis II.
  • CORA va împodobi o zonă din parcul de la Gara CFR
  • MCF CONSTRUCT 2000 SRL va împodobi intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu, precum şi zona din faţa Şcolii de înot Gheorghe Oancea
  • SC METCHIM TRADE S.R.L va împodobi o zonă din Parcul Tăbăcărie
  • CHIMPEX SA şi AMEROPA GRAINS SA vor împodobi o zonă din parcul din faţa Teatrului „Oleg Danovski”
  • RAJA va împodobi zona verde situată la intersecţia străzii Caraiman cu Şoseaua Mangaliei
  • S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. va împodobi bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Suceava şi Lupoaică şi bulevardul Al. Lăpuşneanu, tronsonul cuprins între strada Soveja şi bulevardul Tomis. Tot Luxten va împodobi şi parcul de la Casa de Cultură, precum şi mai multe sensuri giratorii din oraş.


„În afară de aceste zone, încă 5 brazi vor fi amplasaţi în parcul Arheologic, în parcul de la Gara CFR, în parcul de la Casa de Cultură, în cel din Poarta 6 şi în zona CET, la intersecţia bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei. De împodobitul lor se vor ocupa tot cei de la Luxten”, transmite primăria.

Constănţenii vor putea vota cel mai frumos decor pe pabina de Facebook a primăriei Constanţa şi pe site-ul www.primaria-constanta.ro.  Câştigătorul va fi promovat în mod constant pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa, precum şi pe reţelele de socializare ale acesteia.
 

Citeşte şi:

Portul Constanţa se va extinde cu 11 dane de mare adâncime. Proiectul are o valoare de 500 de milioane de euro

Fără lumini de Sărbători în Constanţa. Primar: „Mai puţine beculeţe, mai mult respect pentru priorităţi”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările