Fără lumini de Sărbători în Constanţa. Primar: „Mai puţine beculeţe, mai mult respect pentru priorităţi”

0
0

În timp ce alte oraşe din România au inaugurat iluminatul festiv pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, primarul Vergil Chiţac a anunţat că municipiul Constanţa nu va avea aşa ceva.

Atmosfera de sărbătoare creată de iluminatul special va lipsi de pe străzile municipiului Constanţa. Decizia îi aparţine primarului Cergil Chiţac care a anunţat printr-o postare pe Facebook că oraşul nu va fi ămpodobit cu luminiţe.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că priorităţile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminiţele de sărbători.

Spitalul de Boli Infecţioase, şcolile şi liceele, terenurile de sport şi parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituţii ar fi avut alte priorităţi! Este un an în care decesele umbresc viaţa cotidiană şi ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măşti si mănuşi suficiente, ne lipseşte personalul medical, aşadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decoraţiunile de sărbători”, spune Chiţac.

Pentru a-şi explica decizia, edilul vorbeşte despre investiţiile făcute de fosta administraţie la Spitalul de Boli Infecţioase: în anul 2018 - 860.440 de lei, iar în anul 2019 -  54.334 lei.

„Avem de renovat şcolile şi liceele, avem de civilizat pieţele, avem de recuperat mult pentru viaţa sănătoasă a acestui oraş”, spune primarul.

Vergil Chiţac a cerut ajutorul unor firme private pentru a amenaja anumite zone cu luminiţe în câteva locuri din oraş dar deocamdată primarul nu a anunţat dacă vreun om de afaceri a acceptat această propunere.

Toţi fac afaceri aici şi ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aş vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice şi firme constănţene ce pot realiza decoraţiunile, iar banii sa rămână în Constanţa. Vreau să întelegeţi că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puţine beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorităţi”, conchide Vergil Chiţac.

Citeşte şi:


Ziua Naţională a României, sărbătorită online şi la Constanţa. Mesajul primarului Vergil Chiţac VIDEO

Ce se întâmplă în pragul iernii la adăpostul pentru câinii fără stăpân din Constanţa. „Se impune sterilizarea în masă“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite