Statuia lui Mihai Viteazul din centrul Clujului, victima lui “Dorel “de la Primărie. Ce s-a întâmplat după ce acesta a montat  invers cifra 9

Statuia lui Mihai Viteazul din centrul Clujului, victima lui “Dorel “de la Primărie. Ce s-a întâmplat după ce acesta a montat  invers cifra 9

Textul de pe soclul statuii este greşit din decembrie 2013. FOTO: VoceaTransilvaniei

Un angajat al Primăriei Cluj-Napoca a făcut o gafă demnă de filmele cu proşti: a montat invers cifra 9 din textul de pe soclul statuii care preciza anii domniei lui Mihai Viteazul. Astfel, conform textului, primul unificator al României a domnit 38 de ani, din 1563 până în 1601, şi nu 8 ani, cum am învăţat la Istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unor lucrări de întreţinere a statuii lui Mihai Viteazul, cifra 9 din textul referitor la domnia voievodului a fost montată eronat, ca 6, astfel că domnia voievodului nu se mai întinde acum între 1593-1601, ci este cuprinsă între 1563 – 1601. Situaţia puţin spus hilară a fost semnalată de un cititor al cotidianului  voceatransilvaniei.ro Acesta a relatat că pe statuia lui Mihai Viteazul din piaţa cu acelaşi nume din centrul Clujului perioada domniei voievodului este afişată eronat.
“Nu se poate şti ce a fost în mintea celui care a montat astfel cifra, dar mă miră lipsa de vigilenţă a autorităţilor. În loc să se preocupe doar de mărţişoare, mai bine ar fi atenţi şi la statuile simbolice din oraş”, a precizat clujeanul care a sesizat problema către voceatransilvaniei.ro.
 
Gafa datează din decembrie 2013
 
Conform reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, reaşezarea literelor şi cifrelor, căzute sau furate, pe statuia lui Mihai Viteazul, a fost efectuată de angajaţi de la Serviciul de Spaţii Verzi şi Monumente Istorice din cadrul primăriei, în decembrie 2013. “Au înlocuit literele, din grabă, să facă treabă bună, a ieşit o treabă nu tocmai bună. Aceste lucrări se verifică, probabil nu destul de amănunţit”, a precizat pentru voceatransilvaniei.ro Iulia Perşa, reprezentant al Biroului Mass-Media al primăriei clujene.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările