Deputat USR din Cluj, atac dur la autorităţile locale şi centrale. „Au lăsat spitalele în pielea goală, dar şi-au arogat merite“

Deputat USR din Cluj, atac dur la autorităţile locale şi centrale. „Au lăsat spitalele în pielea goală, dar şi-au arogat merite“

Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a lansat un atac virulent la adresa Primăriei Cluj-Napoca şi a autorităţilor centrale, pe care le acuză că au lăsat spitalele clujene complet descoperite, fără materiale de protecţie pentru COVID-19. Declaraţiile sale au fost făcute ieri, în aceeaşi zi în care preşedintele USR, Dan Barna, a atacat şi el PNL.

Ştiri pe aceeaşi temă

PNL şi USR par să aibă o relaţie imposibilă la Cluj, deşi la nivel naţional cele două partide încearcă în multe situaţii să colaboreze, inclusiv la nivel parlamentar. La nivel local, însă, relaţiile sunt extrem de încordate, mai ales după episodul pliantelor false.
 
La un an distanţă, tensiunile au reapărut după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, a lansat un atac extrem de dur la adresa Primăriei Cluj şi a autorităţilor locale şi naţionale. Asta în condiţiile ăn care la Cluj este primar Emil Boc, din partea PNL, iar oraşul este dominat de acelaşi partid.
 
Deputatul acuză faptul că autorităţile ar fi lăsat spitalele din Cluj descoperite total în faţa pandemiei, fără echipamente de protecţie. Doar că acum, mai remarcă el, Primăria Cluj şi autorităţile locale, în general, îşi arogă merite pentru faptul că situaţia din Cluj nu a degenerat pe timpul epidemiei. Într-o postare pe Facebook,
 
Ungureanu a dat şi câteva nume, referindu-se la mai mulţi manageri ai unor spitale, unii dintre ei membri PNL, dar şi la prefectul Clujului. Cu această ocazie, el a anunţat şi depunerea unei sesizări la DNA împotriva unor manageri de spital din Cluj. El îi acuză pe aceştia că ar fi cumpărat echipamente de protecţie şi măşti de combatere a noului virus de proastă calitate. Mai mult, el susşine că achiziţiile făcute nu sunt în conformitate cu legea, iar preţurile fiind mult mai mari decât preţul mediu de pe piaţă.
 
 
 
„DNA să vină să vă ia!
 
Astăzi, de la ora 14, voi depune la DNA o sesizare penală împotriva unor manageri de spitale din Cluj-Napoca care şi-au bătut joc de banii publici şi de banii proveniţi din donaţiile clujenilor, cumpărând, în plină panică de Covid 19, echipamente de protecţie şi măşti de proastă calitate fără certificate de conformitate, la preturi exorbitante.
Ieri, într-un festival de ipocrizie, cum rar mi-a fost să văd în viaţa mea, la primăria Cluj s-a desfăşurat un spectacol greţos, ca pe vremea lui Ceauşescu, în care autorităţile locale şi centrale care au lăsat spitalele din Cluj în pielea goală şi-au arogat merite pentru numărul mic de victime ale COVID la Cluj.
În plină pandemie, politruci ca: Moisescu de la DSP, Constantea de la Clujana, Abrudean de la prefectură şi alţi penelei sau pesedei şi-au arogat merite necuvenite pentru modul exemplar în care s-au comportat majoritatea clujenilor în intervalul 15 martie-15 mai.
Fără nicio ruşine, primăria Cluj şi alte instituţii ale statului român au omis să vorbească despre ajutorul URIAŞ pe care l-au primit spitalele din Cluj de la grupul civic "Vă ajutăm din Cluj" sau alte organizaţii umanitare.
Fără aceşti oameni minunaţi şi donaţiile unor bănci sau firme din Cluj, personalul medico-sanitar din oraş sau judeţ ar fi fost infectate şi Clujul ar fi ajuns în situaţia Sucevei. Aşa cum am promis, toţi cei care au furat în timpul pandemiei, vor fi deferiţi justiţiei. Nu putem ierta şi nu putem uita!”, a scris Ungureanu pe Facebook. 
 
Nu este pentru prima dată când Ungureanu, care intenţionează să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca, lansează atacuri dure la adresa PNL. Dacă va candida, el va trebui să-l înfrunte pe Emil Boc, unul dintre cei mai puternici lideri PNL din ţară şi care conduce Clujul încă din 2004.
 
De altfel, la nivelul Clujului, PNL şi USR se află în relaţii încordate încă de anul trecut. Asta după ce, în primăvara anului trecut, liderii USR-PLUS din Cluj-Napoca au reclamat faptul că cetăţenii oraşului primesc în cutiile poştale pliante electorale cu mesaje care le sunt atribuite în mod fals.
Deşi iniţial cei de la USR au suspectat implicarea PSD, ulterior s-a aflat că cei care au răspândit aceste pliante false erau membri ai PNL şi ai TNL Cluj. Scandalul a luat amploare, iar conducerea USR a ameninţat că va căuta dreptate în justiţie, în timp ce relaţiile dintre cele două partide, la nivel local, au fost compromise aproape în totalitate. 
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: