Pliante false USR-Plus răspândite în Cluj cu mesajul „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajele false FOTO Facebook/ Mona Varga
Mesajele false FOTO Facebook/ Mona Varga

Liderii USR-PLUS din Cluj-Napoca reclamă că cetăţenii oraşului primesc în cutiile poştale pliante electorale cu mesaje care le sunt atribuite în mod fals.

În Cluj-Napoca, unul dintre oraşele în care, conform sondajelor efectuate, alianţa USR-Plus ar fi principala favorită la câştigarea alegerilor, a fost semnalată de către mai multe persoane apariţia unor pliante mai mult decât controversate.

Sub titlul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, pe pliante apare următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

Mesajul este semnat Ramona Popescu, activist USR +Plus, însă potrivit unor surse din cadrul alianţei, mesajul ar fi fost fabricat în „laboratoarele” unui partid rival, care ar încerca în acest mod să discrediteze alianţa. De altfel, spun sursele USR, nu ar fi pentru prima dată când un asemenea mesaj ajunge în spaţiul public, la Cluj, inventat şi trimis din altă parte cu scopul de a lovi în alianţă.

„Vom face plângere penală”

Senatorul USR Mihai Goţiu spune că este vorba despre o campanie electorală murdară şi arată cu degetul spre PSD. Goţiu mai spune că mesajul nu reprezintă în niciun caz poziţia alianţei şi spune că s-a luat legătura cu avocaţii USR Plus, iar cel mai probabil în zilele următoare va fi formulată o plângere penală. 

„E un exemplu elocvent, un caz de campanie electorală murdară. Nu e nici prima şi nici ultima dată când suntem atacaţi astfel. Recent, în mass-media afiliată PSD a apărut informaţia că noi, USR, am fi votat la Bruxelles împotriva României. Au uitat că noi nu avem niciun europarlamentar. Referitor la acest mesaj, el nu reprezintă punctul de vedere al USR Plus. Nu ştim cine e autorul mesajului, dar eu zic că vine dinspre PSD. Vom discuta cu avocaţii noştri şi cel mai probabil vom depune o plângere penală. E vorba aici şi de utilizarea ilegală a siglei noastre, e vorba de o campanie mizerabilă. În acest fel, cei de la PSD încearcă să-şi mobilizeze elecotratul lor dur”, a declarat Goţiu pentru Adevărul.

”ALERTĂ DE MANIPULARE! Atacurile adversarilor politici ai Alianţei 2020 USR PLUS au depăşit orice limită. Ne-au făcut securişti, au încercat să ne oprească să ne înscriem în cursa electorală, au inventat tema falsă a atacului la proprietate, ne-au distrus, ca nişte tâlhari, noaptea, corturile de campanie şi afişajul electoral. Acum, însă, au dus dezinformarea şi manipulările într-o zonă sensibilă, cea legată de copii, de dreptul şi dorinţa oamenilor de a avea copii. Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Şi au inventat şi un fals membru al Alianţei care ar fi spus asta. Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poştale ale unor oameni. Ca să îi sperie”, au scris reprezentanţii Alianţei USR-PLUS pe pagina de Facebook.

Aceştia anunţă că vor face plângere penală, dar vor sesiza şi AEP.

”Nu vom lăsa ticăloşia să meargă mai departe. Facem plângere penală şi cerem Poliţiei să afle cine sunt cei care induc panica şi frica. Cine sunt cei cărora le este aşa de frică de o Alianţă cu oameni care nu au mai făcut politică şi încearcă să ne decredibilizeze. Le amintim tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii '90 sunt pedepsite penal. Vom descoperi producătorii şi distribuitorii acestor pliante otrăvite cu ajutorul susţinătorilor noştri, semnalând Poliţiei fiecare act care prejudiciază imaginea Alianţei şi credibilitatea candidaţilor. Vom face plângere la Poliţie pentru folosirea ilegală a identităţii Alianţei. Vom face de urgenţă şi sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni”, au mai transmis reprezentaţii formaţiunii.

 

Citeşte şi

Sondaj IRES: Alianţa USR-PLUS surclasează concurenţii politici la Cluj în intenţiile de vot la europarlamentare. Cu ce procent este creditat PSD

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri