VIDEO Revizie pe Autostrada Soarelui după lucrările de asfaltare. Cum se circulă

VIDEO Revizie pe Autostrada Soarelui după lucrările de asfaltare. Cum se circulă

Traficul pe A2 se desfăşoară în condiţii de siguranţă FOTO Adevărul

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) au efectuat ieri o revizie pe A2, Bucureşti – Constanţa. S-a constatat că au fost finalizate lucrările de asfaltare pe sectoarele Bucureşti – Fundulea şi Lehliu – Drajna, marcajele rutiere sunt în condiţii optime, iar panourile antiorbire sunt montate corespunzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi confort. Lucrările care au dat peste cap traficul pe A2 Bucureşti – Constanţa şi au pus la grea încercare nervii şoferilor au început în luna septembrie 2019, având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi. Este vorba despre Lotul 1 km (12+000 - km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, şi este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA şi Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, şi este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA;
 
Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aceste lucrări constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor, repararea rosturilor şi a dalelor degradate, precum şi aşternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.
 
“Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum şi conditiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere. Lucrările de reparaţii pe autostrada A2 au demarat în data de 15 februarie, astfel în data de 7 aprilie s-a deschis circulaţia pe A2, între km 12 şi km 17, calea 1 (Bucureşti - Constanţa). 
Totodată, în condiţiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă”, au transmis reprezentanţii CNAIR.
 
De asemenea, spun autorităţile, procesul de refacere a suprafetei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roţi. Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekend circulaţia se va desfăşura fără restricţii, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui.
 
CNAIR reaminteşte participanţilor la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparaţii pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie.
 
 Vă mai recomandăm şi:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: