Protocolul de colaborare pentru Varianta de ocolire a Călăraşiului, semnat de ministrul Transporturilor

Protocolul de colaborare pentru Varianta de ocolire a Călăraşiului, semnat de ministrul Transporturilor

Protocolul a fost semnat de Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi(al doilea din stânga) şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu FOTO Facebook/Sorin Grindeanu

Descentralizarea proiectelor de infrastructură rutieră continuă, a anunţat joi, 26 mai, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. CNAIR a semnat cu reprezentanţii autorităţilor locale din Călăraşi şi Slobozia mai multe protocoale de colaborare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În baza acestor documente vor fi elaborate şi obţinute astfel Studiul de Fezabilitate, documentaţia tehnică pentru Autorizaţia de Construire şi Autorizaţia de Construire pentru Varianta de ocolire Călăraşi.
 
Varianta Ocolitoare a municipiului Călăraşi se află şi pe lista variantelor ocolitoare regionale care sunt părţi componente ale proiectelor de infrastructură rutieră Transregio. Lungimea drumului este de 5,1 km, costul estimat cu TVA este de 11,7 milioane euro.
 
De asemenea, un alt protocol a fost parafat cu autorităţile din Ialomiţa pentru eleborarea Studiului de Fezabilitate, documentaţia tehnică pentru Autorizaţia de Construire şi Proiectul Tehnic de Execuţie pentru Varianta de ocolire Slobozia.
 
"Variantele de ocolire vor contribui atât la descongestionarea traficului rutier local, cât şi la dezvoltarea economiei locale", a precizat Sorin Grindeanu în mesajul postat pe pagina sa de socializare. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările