Festinul de Paşte ne poate costa scump. Medicii ne învaţă cât şi cum să mâncăm

Festinul de Paşte ne poate costa scump. Medicii ne învaţă cât şi cum să mâncăm

Carnea de miel, o adevărată bombă pentru sănătate Foto:Arhivă

Masa îmbelşugată de Paşte îi poate trimite pe unii dintre noi direct în spital, dacă se mănâncă fără măsură, iar alimentele sunt stropite din belşug cu alcool.

Ştiri pe aceeaşi temăCei mai expuşi problemelor sunt persoanele care urmează un tratament. Aceştia nu trebuie să întrerupă medicaţia, iar prăjelile şi alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat. Nici cei care au postit nu sunt ocoliţi de necazuri. Medicii avertizează că reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori afecţiuni digestive. Aceste mâncăruri trebuie evitate şi de persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau colici. Diabeticii nu trebuie să renuţe la tratament şi sunt sfătuiţi să evite mesele copioase şi dulciurile. De asemenea, cardiacii trebuie să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate.

Avertisment pentru părinţi

Dr. Victor Verinceanu, medic de familie, spune că excesele ar trebui evitate de toate persoanele, chiar şi de cei care nu au niciun fel de boli. „În general, de sărbători toată lumea se simte bine. Tocmai din acest motiv, unii dintre noi uită că în toate există o limită. Vreau să avertizez părinţii care au copii mici să evite să le dea acestora să consume carne de miel, pentru că nu este indicată deloc. Mai bine prevenim, decât să tratăm“, a spus medicul. De asemenea, acesta recomandă populaţiei să mănânce moderat pentru a nu ajunge de sărbători la Urgenţă.

Vă recomandăm şi:

Cum să avem, cu adevărat, un Paşte Fericit: metode perfecte de potrivit bucatele cu vinurile, reţete de la bucătari români celebri şi sfaturi de la medici

Cum ne dregem după masa de Paşti. Sfaturi de la specialist

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările