Cum faci pasta de roşii perfectă. Secretele celui mai sănătos bulion, cât se fierbe ca să iasă gustos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulion făcut în casă FOTO retetepractice.ro
Bulion făcut în casă FOTO retetepractice.ro

Cele mai sănătoase conserve se fac în casă. cea mai simplă reţetă a pastei de roşii, aşa cum se prepara pe vremea bunicii, o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 

1 ceaşcă de sare

Mod de preparare:

Se grijesc, se taie bucăţi. Se trec prin sită – există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător

care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face

bulionul pastă. Se sărează, cam 1 lingură la 3 litri zeamă, se pune-n sticle cu gura largă, se toarnă de-un deget ulei, se dau la bain-marie o jumătate de oră.

Gazetarul, pasionat de bucătărie

 

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă mai recomandăm şi:

Încă o şosea spectaculoasă, gata să intre în circuitul turistic. Leagă judeţele Buzău şi Prahova VIDEO

Talibanii, surprinşi plimbându-se în elicoptere americane Black Hawk. ONG: „Am făcut din ei traficanţii de arme ai următorului deceniu” VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite