Cum faci mâncarea de spanac perfectă. Secretul deliciosului preparat, de ce se pune unt şi cât se fierb frunzele

Cum faci mâncarea de spanac perfectă. Secretul deliciosului preparat, de ce se pune unt şi cât se fierb frunzele

Spanacul, o garnitură delicioasă FOTO Adevărul

Spanacul înăbuşit poate fi şi o însoţitoare, o garnitură, cum se zice, la ouă ochiuri, frigănele, fripturici, şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), regretatul gastronom Radu Antpn Roman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:
 
 sare, piper, după gust 
 4-5 căţei usturoi 
 2 cartofi (1 pahar de orez) 
 1 morcov 
 1 pătrunjel 
 1 ou 
1 kg spanac 
 1 lingură făină 
 2 linguri unt 
2 linguri smântână 
 
Spanacul bine grijit se fierbe un sfert de oră. Usturoiul se toacă pastă. 
Făina se desface în smântână bătută cu ou.  
Se scurge spanacul temeinic, se şi stoarce, dacă e nevoie, apoi se toacă. Se încinge unt, se pune spanacul la călit cinci minute, amestecând mereu.  
Se adaugă usturoiul şi smântâna cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă un pic.
Se poate umple cu terciul ăsta orice patiserie, fie ea din foi greceşti, subţiri şi unse cu ulei, fie din aluat obişnuit, de plăcintă. Orice clătită, de asemenea, se leagă cu pasta de frunze – spanac, lobodă, urzici, etc. 
 
Taină: 1 praf de piper, 1 linguriţă de zahăr şi altă linguriţă cu zeama de lămâie vor rafina şi mai mult pasta noastră. Dacă vreţi s-o mai îngroşaţi, amestecaţi-o cu 1 pahar de orez fiert. 
 
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările