Muzeul de Istorie din Botoşani, reabilitat cu 36 de milioane de lei. Va avea parte de dotări moderne

Muzeul de Istorie din Botoşani, reabilitat cu 36 de milioane de lei. Va avea parte de dotări moderne

Muzeul Judeţean Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Clădirea în care funcţionează Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani va fi reabilitată complet. În plus, instituţia va fi modernizată şi va beneficia şi de mai multe săli de expunere. Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani funcţionează într-o clădire monument istoric, de o importanţă aparte pentru municipiul Botoşani. Este vorba despre fostul sediu al Prefecturii Botoşani, construit la începutul secolului al XX-lea, fiind o veritabilă perlă arhitectonică. 

De-a lungul timpului clădirea s-a deteriorat puternic. Tocmai de aceea, la solicitarea conducerii Muzeului Judeţean, prin Consiliul Judeţean Botoşani s-a depus un proiect de reabilitare şi modernizare completă a clădirii muzeului. A fost deja semnat contractul de execuţie a lucrărilor, cu o firmă din Iaşi, iar amplasamentul, a fost predat constructorului, marţi dimineaţa, 23 noiembrie a.c..

 
Muzeu de 36 de milioane de lei
 
Lucrările presupun atât reabilitarea completă şi consolidarea clădirii monument istoric, dar şi modernizarea muzeului. Muzeul va beneficia de un spaţiu mansardat pentru compartimentul administrativ dar şi de un număr sporit de spaţii expoziţionale dotate cu facilităţi moderne. În plus, vor fi amenajate şi săli multimedia sau spaţii unde vor avea lor tot felul de ateliere. 

Lucrările vor costa 36 de milioane de lei, iar proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii cu o importantă contribuţie a Consiliului Judeţean, în valoare de peste 570.000 de lei. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările