Robotul Jenny 5, care va ajuta oamenii la gătit şi la curăţenie, prezentat la Alba Iulia

Robotul Jenny 5, care va ajuta oamenii la gătit şi la curăţenie, prezentat la Alba Iulia

Robotul a fost preazentat la târgul ALEEA 2016

Un robot realizat de studenţi şi profesori de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca pentru a deveni ajutor de nădejde în gospodărie a fost prezentat vizitatorilor Târgului ALEA desfăşurat la Alba Iulia.

Potrivit coordonatorului echipei care a construit şi perfecţionează maşinăria-minune, Mihai Oltean, Jenny 5 va ajunge ”mâna dreaptă” într-o casă, unde va ajuta la gătit şi curăţenie, dar va putea să se ocupe şi de grădinărit sau zugrăvit. Robotul poate să-şi urmeze însoţitorul şi, eventual, să-l ajute la cărat bagaje.
 
Construcţia robotului a început în anul 2015 iar din echipa care se ocupă de el şi îl face tot mai deştept mai fac parte Baciu Iulian, Bica Ioana, Bonte Aurelian, Ilies Daniel, Lonhard Cristian, Lungana Niculescu, Alexandru Mihai, Marian Cristian, Muresan Horea, Ristei Andra, Sorban Timea, Tiperciuc Corvin. Informaţii complete despre robot şi despre evoluţia acestuia pot fi obţinute pe www.jenny5.org.
 
Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente şi soluţii complete” se desfăşoară în perioada 17-18 septembrie, la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia şi este organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba şi Consiliul Judeţean Alba.
 

Sunt expuse panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme electromagnetice de încălzit, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, instalaţii eoliene şi multe alte aplicaţii legate de energia obţinută din surse regenerabile. O atenţie deosebită este acordată, şi în acest an, transportului sustenabil prin expunerea unor autoturisme şi biciclete electrice.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările