Fraudă la Bacalaureatul de toamnă. Profesorii de la un centru de corectare din Alba Iulia au găsit 32 de lucrări identice la Română

Fraudă la Bacalaureatul de toamnă. Profesorii de la un centru de corectare din Alba Iulia au găsit 32 de lucrări identice la Română

Foto: Adevărul

Profesorii din centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, care au corectat lucrările unor elevi din judeţul Mureş, au depistat 32 de lucrări identice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în timpul evaluării lucrărilor de Limba şi literatura română din această sesiune de toamnă a Bacalaureatului, profesoarele de Limba şi literatura română au costatat că există lucrări cu conţinut identic sau aproape identic atât la subiectul I – B cât şi la subiectul III. 
 
”Sesizând că au în mapă mai multe lucrări care sunt identice sau aproape identice atât în ceea ce priveşte exprimarea cât şi exemplele care erau date, au informat preşedintele comisiei zonale de evaluare. În final s-a constatat că sunt un număr de 32 de lucrări. Au fost informate comisiile de Bacalaureat din judeţul Mureş de unde proveneau lucrările şi comisia din judeţul Alba. În baza regulamentului, s-a propus anularea lucrărilor şi excluderea din examenul de Bacalaureat a celor 32 de concurenţi. Au fost transmise informări şi către Comisia Naţională din Minister”, a declarat prof. Gabriela Gâlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean Alba.
 
Lucrările aparţin unor absolvenţi de licee tehnologice, majoritatea din promoţii anterioare, care nu vor mai avea dreptul să susţină examenul în următoarele două sesiuni.
 
Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020, înainte de contestaţii, este de 31,5%, în creştere faţă de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). Potrivit MEC, s-a înregistrat şi o premieră a ultimilor 18 ani pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului – un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
 
Din totalul candidaţilor promovaţi (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2019 – 2020 este de 34%. În cazul promoţiilor anterioare, procentul candidaţilor promovaţi este de 27,8%, precizează MEC.
 
La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 înscrişi şi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările