Suge burta şi mergi: cea mai îngustă stradă din Praga are semafoare instalate pentru a se evita „ciocnirile“ între pietoni

Suge burta şi mergi: cea mai îngustă stradă din Praga are semafoare instalate pentru a se evita „ciocnirile“ între pietoni

Semaforul de pe Strada Vinarna Certovka FOTO Daily Mail

Cea mai îngustă stradă din Praga reprezintă o adevărată provocare pentru turiştii care vor să se strecoare prin spaţiul cu o lăţime de numai 49 de centimetri. Prevăzători, reprezentanţii primăriei au instalat semafoare pentru ca vizitatorii să intre pe rând şi să nu se blocheze în locul similar cu Stada Sforii din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localizată în cartierul Mala Strana, strada Vinarna Certovka este una dintre cele mai înguste din lume, cu cei 49, 6 centimetri lăţime graţie cărora a devenit una dintre atracţiile turistice din capitala Cehiei. 

Turiştii stau la coadă ca să se strecoare, pe rând, prin spaţiul îngust, lung de 9, 7 metri, amuzaţi că trebuie să activeze un semafor pentru a-şi anunţa prezenţa altor vizitatori care îşi aşteaptă rândul, astfel încât să nu se creeze situaţii neplăcute. 

Vinarna Certovka FOTO Daily Mail 

Nu se ştie dacă este doar o legendă urbană, dar se pare că o turistă mai grăsuţă din Germania ar fi rămas blocată pe străduţa din Praga şi nu a putut fi scoasă dintre pereţi până când nu a fost săpunită bine ca să alunece din „capcană“. 

FOTO Vinarna Certovka 

În ciuda faptului că Vinarna Certovka are o lăţime mai mică de jumătate de metru, nu deţine titlul de „cea mai îngustă stradă din lume“. În Cartea Recordurilor, figurează la acest capitol Spreuerhofstrasse din Reutlinger, Germania, cu o lăţime de numai 30,4 centimetri (foto jos).

Spreuerhofstrasse din Reutlinger, Germania. FOTO Daily Mail 

Strada Sforii din Braşov are 111 centimetri în zona cea mai îngustă şi peste 80 de metri lungime. Este atestată documentar în secolul XVII, fiind folosită la aceea vreme de pompieri.

Strada Sforii din Braşov. FOTO turistintransilvania.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările