Suge burta şi mergi: cea mai îngustă stradă din Praga are semafoare instalate pentru a se evita „ciocnirile“ între pietoni

0
0

Cea mai îngustă stradă din Praga reprezintă o adevărată provocare pentru turiştii care vor să se strecoare prin spaţiul cu o lăţime de numai 49 de centimetri. Prevăzători, reprezentanţii primăriei au instalat semafoare pentru ca vizitatorii să intre pe rând şi să nu se blocheze în locul similar cu Stada Sforii din Braşov.

Localizată în cartierul Mala Strana, strada Vinarna Certovka este una dintre cele mai înguste din lume, cu cei 49, 6 centimetri lăţime graţie cărora a devenit una dintre atracţiile turistice din capitala Cehiei. 

Turiştii stau la coadă ca să se strecoare, pe rând, prin spaţiul îngust, lung de 9, 7 metri, amuzaţi că trebuie să activeze un semafor pentru a-şi anunţa prezenţa altor vizitatori care îşi aşteaptă rândul, astfel încât să nu se creeze situaţii neplăcute. 

image

Vinarna Certovka FOTO Daily Mail 

Nu se ştie dacă este doar o legendă urbană, dar se pare că o turistă mai grăsuţă din Germania ar fi rămas blocată pe străduţa din Praga şi nu a putut fi scoasă dintre pereţi până când nu a fost săpunită bine ca să alunece din „capcană“. 

image

FOTO Vinarna Certovka 

În ciuda faptului că Vinarna Certovka are o lăţime mai mică de jumătate de metru, nu deţine titlul de „cea mai îngustă stradă din lume“. În Cartea Recordurilor, figurează la acest capitol Spreuerhofstrasse din Reutlinger, Germania, cu o lăţime de numai 30,4 centimetri (foto jos).

image

Spreuerhofstrasse din Reutlinger, Germania. FOTO Daily Mail 

Strada Sforii din Braşov are 111 centimetri în zona cea mai îngustă şi peste 80 de metri lungime. Este atestată documentar în secolul XVII, fiind folosită la aceea vreme de pompieri.

image

Strada Sforii din Braşov. FOTO turistintransilvania.com

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite