Locuri incredibile necunoscute de turişti, dar care merită văzute

Locuri incredibile
necunoscute de turişti, dar care merită văzute

Catedrala din Ipiales, Columbia. FOTO:southamericanpostcard.com

Frumuseţile de pe mapamond sunt din ce în ce mai bine promovate şi atrag an de an un număr mare de turişti. Cu toate acestea, în lume găsim locuri de poveste care aşteaptă să fie descoperite şi vizitate.

Cei de la Quara.com au lansat o dezbatere în urma căreia au fost realizat o listă cu 160 de locuri incredibile care merită vizitate şi de care majoritatea oamenilor nu au auzit. Din acestea vă prezentăm cinci locuri care te vor impresiona prin frumuseţea lor.

1.Peşterile schimbătoare din Wisconsin

FOTO: Getty Images

Fiind situate pe cel mai mare lac si Statele Unite, Apostle Island sunt cunoscute şi ca „bijuteriile Lacului Superior”. Valurile afectează stâncile ceea ce duce la schimbarea formei acestora.

2.Jericoacoara, Brazilia

FOTO: Getty Images

Jericoacoara este un mic sat de pescari din Brazilia, un loc unde dunele de nisip fin întâlnesc minunatele lagune albastre, un adevărat paradis tropical. Brazilienii din zonă numesc satul „locul unde timpul a dispărut”, fiind descris de aceştia drept cel mai frumos loc de pe pământ.

3.Catedrala din Ipiales, Columbia

FOTO: Getty Images

În oraşul Ipiales, Columbia, în apropiere de graniţa cu Ecuador, catedrala gotică denumită Sanctuarul Las Lalas este situată la 100 de metri deasupra defileului râului Guaitara.

Potrivit istoriei orale din Columbia, în secolul al XVIII-lea Fecioara Maria a apărut pe parte a zidului şi a redat vederea unei tinere şi a unui bătrân. În prezent oamenii merg să se roage în acest loc pentru vindecarea lor şi linişte spirituală.

4.Templul Ranakpur, India

FOTO: Getty Images

Templul Ranakpur din nord-vestul Indiei este unul din cele mai vechi lăcaşuri de cult din lume. Interiorul este realizat în întregime din marmură albă, conţinând mai mult de 1.000 de piloni. Statuile cele mai reprezentative sunt cele care înfăţişează un elefant şi cea cu 108 şerpi, realizate tot din marmură.

5.Muntele Kailas din Tibet

FOTO: Getty Images

Muntele Kailas este cunoscut în majoritatea culturilor orientale prin poveştile spuse despre acesta. Vârful său este considerat locul unde stau zeii, iar poziţionarea sa este una strategică, în apropierea râurilor Indus şi Gange. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările