Ce emoţii trebuie să înveţi să controlezi pentru a fi mai puternic şi a-ţi atinge potenţialul maxim

Ce emoţii trebuie să înveţi să controlezi pentru a fi mai puternic şi a-ţi atinge potenţialul
maxim

Fricile care pot împiedica oamenii să-şi atingă potenţialul maxim

Amy Morin, psihoterapeut recunoscut pe plan internaţional, vorbeşte despre capcanele care pot împiedica oamenii să-şi atingă adevăratul potenţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emoţiile tale influenţează felul în care gândeşti şi te comporţi. Este important să fii conştient de modul în care acestea îţi pot schimba percepţia şi, în cele din urmă, comportamentul, scrie yourtango.com

Amy Morin, psihoterapeut recunoscut pe plan internaţional, vorbeşte despre capcanele care pot împiedica oamenii să atingă adevăratul potenţial şi cum să înveţi să controlezi emoţiile care te ţin pe loc. 

Furia vă poate determina să faceţi lucruri pe care să le regretaţi mai târziu 
 
Emoţiile negative pot duce la decizii greşite. Învaţă să recunoşti semnalele de avertizare că mânia ta creşte şi ia măsuri pentru a te calma, înainte să devii atât de furios încât să te comporţi într-o manieră pe care o vei regreta mai târziu.


Anxietatea vă poate ţine pe loc


Anxietatea creează gânduri negative, predicţii catastrofale şi întrebări inutile de genul „Ce se va întâmplă dacă ...?“. Specialiştii recomandă folosirea energiei pentru rezolvarea problemei şi mai puţin pentru a alimenta gândurile negre. Indiferent de ce se va întâmpla, asigură-te că ai făcut tot ce a depins de tine pentru a obţine cât mai mult.

Frustrările vă pot determina să renunţaţi

Sentimentele de frustrare vă pot determina să depuneţi mai puţin efort şi să renunţaţi prematur.  
Recunoaşteţi modul în care frustrarea vă influenţează performanţele. Înainte de un proiect dificil luaţi o pauză şi iniţiaţi un monolog interior prin care să vă încurajaţi.

Tristeţea poate duce la izolare

Când simţiţi tristeţe, aţi putea fi tentaţi să vă izolaţi. Dar izolarea de prieteni şi familie poate agrava suferinţa. Puţini oameni se pot înveseli stând pe canapea singuri, aşa că înconjuraţi-vă de persoane care vă pot schimba starea de spirit.

Ruşinea este emoţia care stă în spatele eşecului

Ruşinea este o emoţie atât de puternică încât te poate face să-ţi doreşti să dispari. Ruşinea vă determină să acoperiţi greşelile de care vă este ruşine sau să mascaţi cine sunteţi cu adevărat.  Refuzaţi să vă ascundeţi. Fiţi autentici şi acceptaţi cine sunteţi, în ciuda sentimentelor de ruşine care ar putea apărea. 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările