Naşterea Lotus, prin care cordonul ombilical nu este tăiat, un nou trend în rândul mamelor

Naşterea Lotus, prin care cordonul ombilical nu este tăiat, un nou trend în rândul mamelor

O mamă a ales să opteze pentru „lotus birth“. FOTO wikipedia.org

Din ce în ce mai multe femei apelează astăzi la naşterea lotus, un proces prin intermediul căruia cordonul ombilical, care face legătura între făt şi placentă, nu mai este tăiat de doctor, ci este lăsat să se desprindă natural, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Dincolo de implicaţiile filozofice şi spirituale, „lotus birth“ (naşterea lotus - n.r.) este o metodă prin care procrearea se încheie într-un mod lent, paşnic şi natural. Astfel, intervenţiile chirurgicale nu mai sunt necesare, întrucât cordonul ombilical se va usca şi va fi îndepărtat în aproximativ zece zile de la naştere.

Dacă unele persoane critică această metodă şi o cataloghează ca fiind o practică ce nu corespunde unei societăţi emancipate, alţii o susţin şi încurajează mamele să devină adepte ale naşterii lotus. 

Mary Ceallaigh, moaşa americană în vârstă de 47 de ani, susţine această practică netradiţională şi explică cum naşterea lotus întăreşte sistemul imunitar al copilului. Originară din Texas, Ceallaigh a asistat la peste 100 de naşteri naturale şi a declarat jurnaliştilor de la „The New York Post“ că „lotus birth“ este o practică sănătoasă şi recomandată.

„Naşterea lotus asigură transferul de nutrienţi necesari fătului în alimentaţie. La naştere, sistemul imunitar al bebeluşilor suferă schimbări uriaşe. Dacă mamele aleg să nu îndepărteze cordonul ombilical, ele vor asigura, de fapt, un process optim de irigare a creierului“, a explicat moaşa pentru cotidianul american.

Mary Ceallaigh, moaşa americană care a asistat peste 100 de naşteri. FOTO Facebook

Mary Ceallaigh a declarat că 5% dintre clientele ei au practicat „lotus birth“ şi au putut să-şi desfăşoare sarcinile zilnice, fără să întâmpine dificultăţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările