Copilul de şapte ani care nu se poate lăsa de fumat: puştiul a redus numărul ţigărilor de la trei pachete la 16 ţigări pe zi

Copilul de şapte ani care nu se poate lăsa de fumat: puştiul a redus numărul ţigărilor de la trei pachete la 16 ţigări pe zi

Băiatul fumează pe ascuns pe câmpurile din apropierea casei. FOTO Daily Mirror

Un băieţel în vârstă de şapte ani din Indonezia este dependent de ţigări încă de la vârsta de trei ani, când obişnuia să consume chiar şi trei pachete pe zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dihan Awalidan, un puşti în vârstă de şapte ani din Indonezia, se luptă cu o dependenţă surprinzătoare pentru vârsta lui. Copilul fumează aproximativ 16 ţigări pe zi, reducând numărul acestora de la trei pachete.
 
Dihan, alături de alţi trei prieteni cu vârste cuprinse între şapte şi 11 ani, a înlocuit jocurile tradiţionale pentru micuţii de vârsta lui cu fumul nociv al ţigaretelor pe care le cumpără pe banii pentru mâncare sau cu modele furate din poşeta mamei lui. Puştiul este dependent de ţigări încă de la vârsta de trei ani.
 

Buzele lui Dihan au început deja să se înnegrească din cauza cantităţii mari de gudron pe care o inhalează. Mama băiatului, Tati, în vârstă de 32 de ani, este foarte îngrijorată pentru sănătatea tânărului său fiu, însă mărturiseşte că toate încercărilor sale de a-l face să renunţe la fumat au eşuat. „Dacă nu fumează, plânge. Acum fumează pe ascuns, pe câmpurile din apropierea casei‟, a declarat femeia pentru „Daily Mirror‟.

Chiar dacă „porţia‟ copilului a fost redusă, acesta refuză să renunţe de tot la obiceiul nesănătos, promovat agresiv în locul său de baştină. Această activitate nocivă este foarte populară în rândul sud asiaticilor de toate vârstele. Potrivit lui Matt Myers, preşedintele unei campanii contra fumatului, Indonezia este ţara cu cei mai mulţi fumători cu vârste sub zece ani. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: