Zacuscă delicioasă de dovlecei, varianta îmbunătăţită a reţetei clasice

Zacuscă
delicioasă de dovlecei, varianta îmbunătăţită a reţetei
clasice

Zacuscă de dovlecei

Iubitorii gustului de zacuscă pot încerca o nouă varianată a îndrăgitului preparat. Din dovlecei, gogoşari, ceapă şi roşii, preparatul este de multe ori preferat în detrimentul reţetei clasice.

Ingrediente:

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg gogoşari roşii
  • 2 kg roşii
  • 500 g ceapă
  • 500 ml ulei
  • frunze de ţelină şi pătrunjel
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • 4-5 căţei de usturoi 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi se­minţe, îi tai în cubuleţe, îi sărezi după gust şi îi laşi o oră într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai felii. Cureţi cea­pa şi gogoşarii, le tai în feliuţe şi le prăjeşti uşor în ulei.

Adaugi restul ingredientelor şi fierbi zacusca 20 de minute. Pui zacusca în bor­cane cât e caldă, le capsezi şi mai fierbi 30 de minute la bain-marie. Acoperi borcanele cu pături şi le laşi la răcit până a doua zi. O de­pozitezi în loc uscat.

Sursa: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările