Secretele oţetului ideal pentru murături: cea mai importantă etapă nu e cunoscută de majoritatea gospodinelor
0Secretul celor mai bune murături constă în prepararea oţetului. Pentru intensificarea aromelor, gospodinele încep cu o etapă transmisă din generaţie în generaţie, despre care nu se ştie în foarte multe zone ale ţării.
- 1 lingură boabe de piper negru
- 1 lingură boabe de coriandru
- 1 lingură boabe de muştar galben
- 10 cuişoare
- câteva fire de coajă de nucşoară
- 1 praf de fulgi de ardei iute uscat (opţional)
- 2 foi de dafin
- 700ml oţet din vin alb, plus 3 1/2 linguri
- 100g de zahăr
Mod de preparare:
Pune condimentele întregi într-o cratiţă. Prăjeşte-le la foc mic, până când încep să-şi elibereze aromele. Adaugă la final fulgii de ardei iute, pentru că aceştia tind să se prindă uşor.
Adaugă foile de dafin, toarnă tot oţetul şi zahărul, lasă-l să se dizolve şi dă amestecul în clocot. Oţetul fierbinte poate fi folosit cu orice reţetă de murături.
Sursa: restaurantedelux.ro