Secretele oţetului ideal pentru murături: cea mai importantă etapă nu e cunoscută de majoritatea gospodinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretele
oţetului pentru murături
Secretele oţetului pentru murături

Secretul celor mai bune murături constă în prepararea oţetului. Pentru intensificarea aromelor, gospodinele încep cu o etapă transmisă din generaţie în generaţie, despre care nu se ştie în foarte multe zone ale ţării.

  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 1 lingură boabe de coriandru
  • 1 lingură boabe de muştar galben
  • 10 cuişoare
  • câteva fire de coajă de nucşoară
  • 1 praf de fulgi de ardei iute uscat (opţional)
  • 2 foi de dafin
  • 700ml oţet din vin alb, plus 3 1/2 linguri
  • 100g de zahăr

Mod de preparare:

Pune condimentele întregi într-o cratiţă. Prăjeşte-le la foc mic, până când încep să-şi elibereze aromele. Adaugă la final fulgii de ardei iute, pentru că aceştia tind să se prindă uşor.

Adaugă foile de dafin, toarnă tot oţetul şi zahărul, lasă-l să se dizolve şi dă amestecul în clocot. Oţetul fierbinte poate fi folosit cu orice reţetă de murături.

Sursa: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite