Gogoşi pufoase din dovlecei şi brânză

Gogoşi pufoase din dovlecei şi brânză

Gogoşi delicioase din dovlecei şi brânză

Uşor de preparat, gogoşile din dovlecei şi brânză pot fi atât un aperitiv delicious cât şi un desert pe placul celor care iubesc gustul acestei legume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente

450 g dovlecei curăţaţi de coajă şi seminţe
2 ouă
3 linguri zahăr
8 linguri făină
2 pliculeţe zahăr vanilat
o linguriţă praf de copt
un praf de sare

80-100 grame telemea de oaie

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se dau bucăţile de dovlecei pe răzătoarea cu orificii mari, apoi se storc foarte bine de suc. Peste aceştia se adaugă ouale,brânza, zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se încorporează făina şi praful de copt. Se încinge uleiul şi se pun grămăjoare de aluat. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosop de hârtie ca să eliminăm surplusul de ulei. Pot fi puse şi la cuptor, pe hârtie de copt sau în forme de brioşe. Se servesc calde sau reci, în funcţie de preferinţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: