Gogoşi pufoase din dovlecei şi brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uşor de preparat, gogoşile din dovlecei şi brânză pot fi atât un aperitiv delicious cât şi un desert pe placul celor care iubesc gustul acestei legume.

Ingrediente

450 g dovlecei curăţaţi de coajă şi seminţe
2 ouă
3 linguri zahăr
8 linguri făină
2 pliculeţe zahăr vanilat
o linguriţă praf de copt
un praf de sare

80-100 grame telemea de oaie

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se dau bucăţile de dovlecei pe răzătoarea cu orificii mari, apoi se storc foarte bine de suc. Peste aceştia se adaugă ouale,brânza, zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se încorporează făina şi praful de copt. Se încinge uleiul şi se pun grămăjoare de aluat. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosop de hârtie ca să eliminăm surplusul de ulei. Pot fi puse şi la cuptor, pe hârtie de copt sau în forme de brioşe. Se servesc calde sau reci, în funcţie de preferinţe.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite