VIDEO Pierde Siria sprijinul Rusiei? Medvedev: Bashar al-Assad a făcut o „eroare gravă, chiar fatală”

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: Bashar al-Assad a făcut o „eroare gravă, chiar fatală”

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a făcut o "eroare gravă, poate chiar fatală", afirmă premierul Rusiei, Dmitri Medvedev."Bashar al-Assad ar fi trebuit să acţioneze mai rapid şi să invite opoziţia paşnică la masa negocierilor. Este o eroare gravă din partea lui, poate chiar fatală", a spus Medvedev, citat de agenţiile de presă ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mi se pare că şansele de menţinere a puterii se diminuează pe zi ce trece", a adăugat Medvedev, conform unui interviu acordat CNN la summitul de la Davos.
 
Rusia este unul dintre susţinătorii regimului din Siria, ţară care se confruntă de aproape doi ani cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate. Conflictul s-a soldat cu aproximativ 60.000 de morţi, potrivit unei estimări a Naţiunilor Unite.
 
Medvedev a reiterat că poporul sirian este singurul în măsură să decidă soarta preşedintelui ţării. "Spun încă o dată: poporul sirian este singurul care trebuie să decidă. Nu Rusia, nici Statele Unite sau oricare altă ţară", a încheiat Medvedev.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările