Împuşcarea lui Mark Duggan, persoana a cărei moarte a dus la izbucnirea revoltelor londoneze din 2011, a avut temei legal

Împuşcarea lui
Mark Duggan, persoana a cărei moarte a dus la izbucnirea revoltelor londoneze
din 2011, a avut temei legal

Persoane strânse în faţa Curţii Regale de Justiţie pentru a protesta faţă de decizia judiciară. FOTO: CNN

Justiţia de la Londra a decis că împuşcarea lui Mark Duggan, bărbat a cărui moarte a dus la declanşarea revoltelor de la Londra  din 2011, a fost făcută ţinând cont de normele existente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost ucis în nordul Londrei, după ce poliţiştii au oprit taxiul în care acesta călătorea. Duggan a fost împuşcat iniţial în piept, iar apoi un alt l-a lovit în bicepsul drept. Primul foc a fost cel fatal.

Juriul Curţii Regale de Justiţie din Londra a ajuns la concluzia că uciderea a fost făcută în condiţii legale, decizia fiind de opt voturi pentru contra două voturi împotrivă, chiar dacă Duggan nu avea nicio armă în mână în momentul în care a fost împuşcat.

Autorităţile judiciare susţin că persoana ucisă probabil a aruncat pistolul pe care-l deţinea în apropiere, înainte de a fi împuşcat, informează CNN.

Potrivit Britain Press Association, Shaun Hall, fratele lui Duggan, a declarat că familia sa va „lupta în continuare pentru înfăptuirea dreptăţii”.

Mătuşa lui Duggan, Carole, a declarat pentru „The Guardian” că nepotul său a fost „executat”, iar avocatul familiei susţine că toate rudele persoanei ucise sunt şocate de decizia juriului.    

Aceasta a continuat afirmând că „juriul a decis că avea nicio armă în mână şi, cu toate acestea, a fost împuşcat. Noi considerăm că uciderea nu are temei legal”, a adăugat Carole Duggan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: