Împuşcarea lui Mark Duggan, persoana a cărei moarte a dus la izbucnirea revoltelor londoneze din 2011, a avut temei legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia de la Londra a decis că împuşcarea lui Mark Duggan, bărbat a cărui moarte a dus la declanşarea revoltelor de la Londra  din 2011, a fost făcută ţinând cont de normele existente.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost ucis în nordul Londrei, după ce poliţiştii au oprit taxiul în care acesta călătorea. Duggan a fost împuşcat iniţial în piept, iar apoi un alt l-a lovit în bicepsul drept. Primul foc a fost cel fatal.

Juriul Curţii Regale de Justiţie din Londra a ajuns la concluzia că uciderea a fost făcută în condiţii legale, decizia fiind de opt voturi pentru contra două voturi împotrivă, chiar dacă Duggan nu avea nicio armă în mână în momentul în care a fost împuşcat.

Autorităţile judiciare susţin că persoana ucisă probabil a aruncat pistolul pe care-l deţinea în apropiere, înainte de a fi împuşcat, informează CNN.

Potrivit Britain Press Association, Shaun Hall, fratele lui Duggan, a declarat că familia sa va „lupta în continuare pentru înfăptuirea dreptăţii”.

Mătuşa lui Duggan, Carole, a declarat pentru „The Guardian” că nepotul său a fost „executat”, iar avocatul familiei susţine că toate rudele persoanei ucise sunt şocate de decizia juriului.    

Aceasta a continuat afirmând că „juriul a decis că avea nicio armă în mână şi, cu toate acestea, a fost împuşcat. Noi considerăm că uciderea nu are temei legal”, a adăugat Carole Duggan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite