Beppe Grillo a fost condamnat la patru luni de închisoare

Beppe Grillo a
fost condamnat la patru luni de închisoare

Preşedintele Mişcării 5 Stele, Beppe Grillo. FOTO: AP

Liderul Mişcării 5 Stele, Beppe Grillo,  a fost condamnat luni de tribunalul din Turin la patru luni de închisoare pentru că a rupt sigiliul unei clădiri în cadrul unei acţiuni de protest faţă de linia feroviară Lyon-Torino, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul de caz a cerut iniţial o pedeapsă de nouă luni pentru fostul comediant. Alţi 11 militanţi care s-au opus lucrărilor de construcţie pe aceea linie au primit pedepse de până la nouă luni.  Alţi zece membrii ai Mişcării 5 Stele au fost achitaţi.

„Solidaritatea voastră a fost de mare ajutor. Nu voi renunţa. Noi vom fi cei care vor învinge”, a afirmat Beppe Grillo în una din postările sale pe contul personal de Twitter. Avocatul său, Enrico Grillo, a precizat că, în primul rând, aşteaptă „motivarea deciziei tribunalului înainte de a lua decizia de a face apel sau nu”.

Liderul No-TAV (No al treno alta velocita), Alberto Perino , a fost, de asemenea, condamnat la patru luni de închisoare, „o sentinţă mare pentru o asemenea infracţiune”, potrivit propriei mărturii, citat de AFP. Decizia instanţei judiciare „a demonstrat că există în continuare un climat propice vânătorii de vrăjitoare”, a adăugat liderul No-TAV.

Condamnări în ceea ce priveşte infracţiune legate de împierdicarea lucrărilor trenului de mare viteză Lyon-Torină au avut loc mai ales anul trecut, iar pe 15 ianuarie alţi trei membri ai Mişcării 5 Stele au fost condamnaţi şi obligaţi să plătească daune de 200.000 de euro.

Proiectul care vizează realizarea liniei Lyon-Torino a început în 2001, însă debutul lucrărilor propriu zile a avut loc mai târziu, ceea ce înseamnă că deschiderea liniei poate avea loc în 2025. Potrivit celor care au susţinut realizarea liniei, proiectul strategic ar trebui să permite fluidizarea traficului.

Proiectul a fost considerat unul costisitor, cu impact negativ asupra condiţiilor de mediu, ceea ce a adus multe atacuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: