„Revendicarea“: Cum se chinuie de un deceniu văduva unui marinar să ia pensia de urmaş

„Revendicarea“: Cum se chinuie de un deceniu văduva unui marinar să ia pensia de urmaş

Mihai Ursu, gazda emisiunii „Revendicarea“, alături de doamna Zoiţa Dârda FOTO Prima TV

În această seară, de la 20:30, la Prima TV, emisiunea „Revendicarea“ prezintă cazul văduvei unui marinar care încearcă de zece ani să ia pensia de urmaş, pentru că autorităţile au rătăcit cartea de muncă a soţului.

Zoiţa Dârdă, în vârstă de 72 de ani, din Tulcea, îşi cere dreptul la pensia de urmaş a soţului ei, fost ofiţer în marina comercială. Femeia a rămas văduvă în urmă cu 25 de ani, iar de mai bine de un deceniu, încearcă să demonstreze că are acest drept. Până acum însă, oficialii din două judeţe i-au spus că actele care dovedesc vechimea în muncă a soţului răposat, au fost pierdute.

Bătrâna a ieşit la pensie în anul 1999 şi are un venit de doar 400 de lei. Acum trăieşte la Tulcea, într-o căsuţă învelită în stuf, veche de 100 de ani. Se gospodăreşte singură, dar pensia este prea mică pentru nevoile bătrâneţii. A făcut petiţii chiar şi la Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, dar fără rezultat. „Până acum, dacă am fost mai bună de muncă şi mai sănătoasă, cum-necum, m-am descurcat singură din pensioara pe care am avut-o. Şi dacă am văzut că nu mă mai pot descurca, am solicitat ajutorul dumneavoastră“, i-a mărturisit femeia lui Mihai Ursu, realizatorul emisiunii „Revendicarea“.

Soţul ei a lucrat în navigaţie timp de 25 de ani, însă în 1990, când navele româneşti urmau să fie vândute, a fost nevoit să plece la o firmă cipriotă. A muncit trei luni într-un grup de filipinezi, dar aceştia aveau alte obiceiuri alimentare, mâncau câini şi pisici. După un timp, bărbatului i s-a făcut rău şi a fost repatriat. La mai puţin de o lună era internat în spital, iar după încă trei săptămâni, a murit.

Tot în ediţia de astăzi a emisiunii „Revendicarea“, telespectatorii Prima TV pot afla povestea unei tinere mame din judeţul Constanţa, care încearcă să obţină alocaţia băieţelului ei în vârstă de un an. Autorităţile i-au respins dosarul, pe motiv că acesta nu este născut în România, iar de luni de zile bate din uşă în uşă pentru a cere drepturile copilului.

Comisia de Evaluare refuză încadrarea unui bătrân cu dizabilităţi în gradul grav de handicap, în care ar beneficia de însoţitor. Omul a suferit un accident rutier în urmă cu 20 de ani, iar în timp, boala i s-a agravat. Potrivit evaluărilor medicale, bărbatul este dependent de insoţitor şi nedeplasabil. Întreaga poveste o aflaţi astăzi, de la 20:30, la Prima TV.  


Despre emisiunea „Revendicarea“ mai puteţi citi:

„Revendicarea“: un cartier din judeţul Braşov aşteaptă de cinci ani racordarea la electricitate

„Revendicarea“: O familie riscă să fie evacuată silit, deşi a reuşit să-şi plătească toate datoriile

Un tânăr din Tecuci încearcă să scape de o „fantomă“ administrativă, la „Revendicarea“

„Revendicarea“: Un timişorean şi-a pierdut pensia de invaliditate, iar medicul i-a sugerat să-şi mai taie un deget

Mihai Ursu ajută un bărbat care a plătit 23.000 de lei pe amenzi pentru rovinietă, luate fără să părăsească localitatea de domiciliu, la „Revendicarea“

Povestea unui bucureştean care a primit amenzi de 10.000 de euro după ce i s-a furat identitatea, la „Revendicarea“

„Revendicarea“: Un om este pe moarte, iar părintele are nevoie de „binecuvântare“ pentru a vorbi cu presa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: