Mama unui copil cu handicap îşi cere drepturile, la „Revendicarea“. Răspunsul primarului: „Sunteţi manipulaţi politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ursu cere
drepturile unor oameni pe care sistemul îl neglijează FOTO Prima TV
Mihai Ursu cere drepturile unor oameni pe care sistemul îl neglijează FOTO Prima TV

În această seară, de la ora 20:30, la Prima TV, emisiunea „Revendicarea“ prezintă cazul unei mame din Giurgiu care nu şi-a mai primit banii ca asistent personal. Mihai Ursu duce acest caz la primărie, acolo unde edilul local spune că asistenţii personali sunt „manipulaţi politic“. Totodată, emisiunea mai arată cazul unui păgubit al poliţelor CASCO şi confruntarea dintre o familie şi ANAF.

În cea mai nouă ediţie „Revendicarea“, Mihai Ursu cere drepturile unei mame care nu şi-a mai primit de luni bune banii cuveniţi ca asistent personal, pentru îngrijirea fiului ei care are o formă gravă de handicap. Salariul de 670 de lei este singurul venit al Ionelei Tudor (44 de ani), din Giurgiu, care nu-şi poate lăsa singur nicio clipă băiatul paralizat. De şapte ani, banii vin cu întârziere chiar şi de luni de zile, iar autorităţile dau vina una pe alta, fără a găsi însă şi o soluţie. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, doar în Giurgiu, sunt 700 de cazuri similare cu cel al Ionelei.

Obosită să-şi cerşească drepturile legale, femeia a apelat la ajutorul emisiunii de la Prima TV, iar Mihai Ursu i-a sărit în ajutor pentru a cere dreptate. „Am fost la toate autorităţile locale, am făcut greve, am stat cu copiii în stradă o săptămână. Ne descurcăm foarte greu. Nu vreau să mă plâng, pentru că nu vreau să se înţeleagă că vai, ce amărâţi suntem noi, asistenţii personali. Ne ducem crucea cu demnitate şi vrem respect“, a mărturisit Ionela. Explicaţiile autorităţilor nu au ajutat-o pe femeie, cu atât mai mult cu cât primarul susţine că aceasta şi toţi cei aflaţi în situaţia ei sunt „manipulaţi politic“. „Eu nu fac politică, eu am un copil acasă pentru care îmi cer dreptul şi care n-are pâine pe masă“, a răspuns Ionela.

Echipa „Revendicarea“ pune întrebări incomode şi marilor companii care îşi încalcă contractele. O firmă de asigurări refuză să plătească o daună, spunând că raportul întocmit de poliţie este fals. Păgubitul îşi cere drepturile în emisiunea „Revendicarea“ şi trage la răspundere compania la care are poliţa CASCO.

Tot în emisiunea de luni aflaţi şi cum autorităţile aplică legea după ureche. O familie din Slatina a fost somată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să plătească o datorie pentru câteva zile din perioada concediului de îngrijire a copilului, în care ar fi primit bani în mod necuvenit. Prin lege, aceasta ar fi trebuit însă să fie ştearsă. Cazul ajunge în mâinile justiţiarului Mihai Ursu, hotărât să facă dreptate.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite