Mihai Ursu ajută un bărbat care a plătit 23.000 de lei pe amenzi pentru rovinietă, luate fără să părăsească localitatea de domiciliu, la „Revendicarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ursu îl ajută
pe Simion Bercu să rezolve amenzile obţine pe nedrept, la
„Revendicarea“ FOTO Prima TV
Mihai Ursu îl ajută pe Simion Bercu să rezolve amenzile obţine pe nedrept, la „Revendicarea“ FOTO Prima TV

La emisiunea „Revendicarea“, de la 20:30, la Prima TV, telespectatorii află povestea unui bărbat din Călugăreni, Giurgiu, care a primit 62 de amenzi pentru rovinietă, în valoare de 23.000 de lei, deşi nu a părăsit raza localităţii în care are domiciliul. Ba mai mult, omul şi-a plătit toate dările, dar tot nu a scăpat de executarea silită.

Simion Bercu are 44 de ani şi este electrician, iar drumul său spre serviciu trece prin dreptul camerelor de supraveghere ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), amplasate înaintea indicatorului de ieşire din comună, pe teritoriul localităţii. Chiar dacă a considerat că a primit în mod abuziv amenzile, omul s-a împrumutat pe la prieteni şi şi-a plătit toate datoriile către Buget, deşi ar trebui să muncească încă peste doi ani pentru a-şi achita şi împrumuturile făcute la cunoştinţe.

„După ce le-am plătit, am mers la CNADNR şi am depus toate chitanţele, cu număr de înregistrare, după care trebuiau să oprească executarea silită“, spune Simion Bercu, care acum s-a trezit din nou cu poprire pe salariu. Şi executat şi cu banii luaţi, omul a cerut sprijinul echipei „Revendicarea“, iar Mihai Ursu a început cercetările la Primărie, unde a întâlnit şi câţiva fani ai emisiunii. El află că însuşi edilul are o mulţime de amenzi pentru aceeaşi contravenţie. Mai mult, mai toţi şoferii din Călugăreni întâmpină zilnic aceeaşi problemă. Urmăriţi aventura prin hăţişurile birocraţiei, de la 20:30, în emisiunea „Revendicarea“, de la Prima TV.

Tot în această ediţie, o familie din Starchiojd, Prahova, încearcă să-şi primească despăgubirea de la compania de asigurări unde a încheiat poliţa obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor, după ce casa i-a fost distrusă de alunecările de teren din aprilie, anul trecut. Deşi experţii şi studiul geotehnic demonstrează că locuinţa s-a năruit din cauze naturale, asigurătorul refuză să achite pagubele.

Mihai Ursu vine şi în sprijinul unui bucureştean care timp de 40 de ani a muncit în condiţii grele şi a fost restructurat cu doar doi ani înainte să iasă la pensie. Pentru că în trecut a fost încadrat greşit în grupa de muncă, actele din dosarul fostului angajator demonstrează că bărbatul nu are vechimea necesară pentru a se pensiona. Soluţia apare însă din cel mai neaşteptat loc, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) se autosesizează, după ce au urmărit promo-ul emisiunii „Revendicarea“. Aflaţi cum se soluţionează cazul, de la 20:30, la Prima TV.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite